radio tomi predvajalnik

Violin Islands – Violins 70's Disco Extravaganza

Glasbeni dogodki
violin_islands
Datum: 14 oktober 2023 20:00 - 21:30

Mesto: Ljubljana, Slovenija

V soboto, 14.10.2023, se bo Kino Šiška prelevil v plesno dvorano; vročico sobotne noči bo stopnjeval koncert Violin Islands – Violins 70's Disco Extravaganza, pravi disco godalni spektakel, v katerem je v ospredju disco glasba 70-ih let.

Disco glasba na godalih ali ko se srečajo Štirje letni časi in I Feel Love
Violin Islands – Violin 70's Disco Extravaganza je hibrid med koncertom, plesnim večerom in glasbeno predstavo. Prvič in edinkrat je bil izveden pod imenom 'Godalni otoki – ritmi sobivanja' v lanskem letu na Glavnem trgu v Mariboru v produkciji in ob 30. obletnici Narodnega doma Maribor kot nosilca dediščine EPK. Bojan Cvetrežnik, avtor koncepta, je z DJ JAMirkom, bandom in Godalkarji osnoval edinstveno, netipično postavitev s kar sedmimi, med občinstvo postavljenimi odri oz. glasbenimi otoki za godala, ter glavnim odrom z DJ-jem in bandom. Obiskovalcem so tako ponudili edinstveno doživetje in občutenje glasbe z vseh strani.

V osrčju koncerta Violin Islands – Violins 70's Disco Extravaganza je zanimiva glasbena kombinacija - disco glasba, značilna za 70-ta leta prejšnjega stoletja, in klasična violinska šola. Godalkarji, godci na godala, v njej ob spremljavi DJ-ja in banda spretno prelivajo prepoznavne mega hite disco ere, kot so ‘Can’t take my eyes off you’, 'I Feel Love', 'Popcorn' in Fly Robin Fly', v Vivaldijeve Štiri letne čase, jazz improvizacijo ali v balkanske viže. V soboto, 14.10., se pripravlja prva dvoranska izvedba glasbenega spektakla pod disco kroglo v Kinu Šiška, kjer bo zasnova in postavitve podobna kot pri njeni krstni izvedbi.
Violin Islands so bili prvič (in edinkrat) izvedeni pod imenom 'Godalni otoki – ritmi sobivanja' septembra 2022 na Glavnem trgu v Mariboru v produkciji in ob 30. obletnici Narodnega doma Maribor.

Na 4 odrih več kot 20 nastopajočih!
Violin Islands – Violins 70's Disco Extravaganza je zasnoval Bojan Cvetrežnik, idejni vodja Godalkanja, ki ima v rokah tudi vse niti predstave – je MC in dirigent ter eden od Godalkarjev hkrati. Ob boku mu stoji DJ JAMirko (beat&bass, audio produkcija), band v sestavi Nejc Škofic (klaviature), Filip Vadnu (kitara), Damaris Potočnik in Hannah Mancini (vokala), godala v rokah in (večinoma) pod brado pa držijo Godalkanje Fiddle Gang, Simbolični orkester, Hobi Godalkanje ter dijaki, učenci in učitelji glasbenih šol iz vse Slovenije.

Vas zanima, kako zvenijo mega hiti disco prvakov v izvedbi več deset godal hkrati, ob spremljavi DJ-ja in banda … in ob srečanju z Moravac kolom in drugimi balkanskimi vižami ali Vivaldijem? Na disco plesišče nas popeljejo Godalkarji z bandom pod vodstvom Bojana Cvetrežnika in DJ JAMirka za mešalno mizo. Zaplešite z njimi na disco večeru v Kinu Šiška v soboto, 14.10.2023.

Vstopnice: https://www.eventim.si/si/vstopnice/godalkanje-violin-islands-ljubljana-kino-siska-618795/event.html

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Kino Šiška, 3, Trg Prekomorskih brigad, Šiška, Ljubljana, Upravna Enota Ljubljana
1000, Slovenija

 

Zemljevid


 

Seznam datumov (Stran s podrobnostmi dogodkov)


  • 14 oktober 2023 20:00 - 21:30
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran