radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Prvenec Ješče vešče

Skupina Ješča vešča deluje v Novem mestu od jeseni leta 2015. Repertoar skupine obsega znane in manj znane skladbe različnih glasbenih zvrsti, zlasti ciganski swing, jazz standarde, country, klezmer. Skratka glasbo, ki vas ponese v čase črno-belih televizorjev in gramofonskih plošč. Skupina ustvarja tudi avtorske skladbe, v katerih se prepletajo omenjene glasbene zvrsti s skupnim imenovalcem "etno swing".

Ješča vešča so:

  • Ana Markelj (vokal, violina),
  • Boštjan Colarič (vokal, tamburin, shaker, triangel),
  • Primož Markelj (ritem kitara),
  • Andrej Karlič (bas kitara),
  • Dušan Grgič (cajon, činela, darbuka).

10. oktobra 2018 bo v samozaložbi izšel prvi album skupine Ješča vešča z naslovom Na poti. Ime albuma je hkrati tudi ime prve avtorske skladbe, ki jo je skupina ustvarila. Na albumu je uvrščenih 10 avtorskih skladb.

jesca vesca

Skladbe skupine Ješča vešča so nastajale pred nevihto, na poti v megleni pristan, ki je onstran tega sveta. Tam, kjer ob swing ritmu igra pesem pivskih bratov, kjer Polona odstira sanje. In kdo ve, morda sva tam tudi jaz in ti.

Zadnja skladba na albumu je Los Krokodrilos. Besedilo in glasba sta delo vseh članov skupine. Skladba z navihanim besedilom (jezikovna zmešnjava španščine, angleščine in slovenščine) in glasba s conjunto ritmom odstopa od preostalih. Tako kot je pot posuta z raznimi kamenčki, med katerimi se skriva tisti v obliki srčka.

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...