radio tomi predvajalnik

vikend 1

Ansambel Vikend je obudil Slakov valček «Vprašaj srce«. Prekrasen valček je nastal leta 1975. Napisali so ga: avtorica besedila Fanika Požek in avtorja glasbe in aranžmaja Lojze Slak ter Niko Zlobko.

Izjava harmonikarja Rajka Petka: »Bliža se Valentinovo – dan, ko se ptički ženijo. V ljubezni ni vedno lahko. Tako kot je lepa, tako lahko tudi močno zaboli. Spoštovanje partnerja in usklajevanje je nujno potrebno za zdrav in dober odnos. Včasih je potrebno poslušati svoje srce in sprejeti določene odločitve, ki pa ni nujno, da bodo prave. Ampak takšno je življenje. Valček »Vprašaj srce« je bil članom ansambla Vikend tako zelo pri srcu, da smo ga po predhodnim dogovorom z g. Robertom Slakom tudi posneli. Ob tem se mu iz srca zahvaljujemo!’’

vikend 2

Fantje ne počivajo. Delajo s polno paro, saj se po treh letih znova vračajo na festivalske odre. Namreč njihov valček »OSVAJAM TE« je bil izbran med 12 valčki, ki jih je strokovna komisija izbrala za festival Slovenska polka in valček 2019. Besedilo in melodijo za njo je prispeval izjemen avtor in poznavalec narodno zabavne glasbe Jože Galič, aranžma pa je dodal član ansambla Miha Lesjak, ki je povedal tole: ’’Fantje smo začutili, da je valček »Osvajam te« nekaj posebnega, drugačnega. Odločili smo se, da ga moramo tudi na tak način predstaviti ljudem. In ideja je bila na mestu! Da ga izvedemo na festivalu Slovenska polka in valček 2019.’’

Fantje obljubljajo, da bodo tokrat pokazali nekaj posebnega, izjemno čustvenega in drugačnega. Glede na to, da so leta 2015 prestavili na festivalu SPV odličen valček »SIN«, s katerim so tudi postali absolutni zmagovalci.

Vikend - Vprašaj srce

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran