radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Katera osvaja fante iz ansambla Vikend?

Fantje ansambla Vikend so se po kratkem premoru zopet vrnili na festivalske odre. Po izjemno uspešnem valčku »Sin«, s katerim so leta 2015 zmagali na festivalu Slovenska polka in valček, ter polko »Staram se«, s katero so slavili leta 2016 na festivalu Ptuj, jih bomo sedaj lahko spremljali v boju za najlepši valček, saj je strokovna komisija njihov valček »Osvajam te« izbrala med 81 skladbami, s katerimi so se prijavili ansambli na festival Slovenska polka in valček 2019.

Uspešno so opravili svoj polfinalni nastop v oddaji slovenski pozdrav, kjer so se pomerili z ansamblom Kvinta, uredniki sedmih radijskih postaj pa so jih poslali v finale.

vikend 

(Foto: Žiga Culiberg - RTVSLO)

Besedilo ter glasbo za valček Osvajam te je napisal Jože Galič, svoj aranžma pa je dodal Miha Lesjak. Valček je čakal na svojo priložnost v Jožetovem arhivu pesmi od leta 2013-to je tudi leto nastanka tega teksta in glasbe.

Tekst je čista poezija osvajanja dekleta na način kot so to počeli včasih, ko so fantje prišli k dekletom pod okno in jim kaj lepega zapeli in tako očarali marsikatero srce.

Valček »Osvajam te« se bo tako potegoval za najlepši valček 31.5.2019 v letnem gledališču v Domžalah.

Vikend - Osvajam te

Člani ansambla Vikend se pripravljajo tudi na svojo 10.obletnico, ki jo bodo praznovali v mesecu Oktobru! Več podrobnosti sledi v bližnji prihodnosti.

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...