radio tomi predvajalnik

Fantje ansambla Vikend so se po kratkem premoru zopet vrnili na festivalske odre. Po izjemno uspešnem valčku »Sin«, s katerim so leta 2015 zmagali na festivalu Slovenska polka in valček, ter polko »Staram se«, s katero so slavili leta 2016 na festivalu Ptuj, jih bomo sedaj lahko spremljali v boju za najlepši valček, saj je strokovna komisija njihov valček »Osvajam te« izbrala med 81 skladbami, s katerimi so se prijavili ansambli na festival Slovenska polka in valček 2019.

Uspešno so opravili svoj polfinalni nastop v oddaji slovenski pozdrav, kjer so se pomerili z ansamblom Kvinta, uredniki sedmih radijskih postaj pa so jih poslali v finale.

vikend 

(Foto: Žiga Culiberg - RTVSLO)

Besedilo ter glasbo za valček Osvajam te je napisal Jože Galič, svoj aranžma pa je dodal Miha Lesjak. Valček je čakal na svojo priložnost v Jožetovem arhivu pesmi od leta 2013-to je tudi leto nastanka tega teksta in glasbe.

Tekst je čista poezija osvajanja dekleta na način kot so to počeli včasih, ko so fantje prišli k dekletom pod okno in jim kaj lepega zapeli in tako očarali marsikatero srce.

Valček »Osvajam te« se bo tako potegoval za najlepši valček 31.5.2019 v letnem gledališču v Domžalah.

Vikend - Osvajam te

Člani ansambla Vikend se pripravljajo tudi na svojo 10.obletnico, ki jo bodo praznovali v mesecu Oktobru! Več podrobnosti sledi v bližnji prihodnosti.

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran