radio tomi predvajalnik

Simpatico je novi glasbeni podvig pesnika in večkrat nagrajenega dramatika Roka Vilčnika, ki na glasbenem področju uspešno deluje že 15 let. Je idejni vodja in ustanovitelj skupin kot so Patetico, Papir, Pliš in seveda avtor velike večine njihovih besedil. Kot tekstopisec sodeluje še s Severo Gjurin, Bilbi, Neisho, Majo Keuc, Alenko Godec in drugimi. V svojem novem projektu se je povezal s prekaljenimi glasbenimi mački: Luka Herman Gaiser je na kontrabasu, Jože Zadravec na bobnih, le skladatelja Gregorja Stermeckega s katerim sta skupaj ustanovila novi ansambel, je po prvih javnih nastopih zaradi vse večjih službenih obveznosti, zamenjala mlada pianistka in avtorica Taja Božič. Vokalni del je tokrat prevzel avtor sam.

rok vilcnik 2 

(Foto: Matjaž Koren)

Singel z naslovom Maribor diši je slovenska priredba pesmi Valerie, ene največjih uspešnic Amy Winehouse, ki jo je leta 2006 zapela za album priredb svojega glasbenega producenta Marka Ronsona. Original pa je nastal eno leto prej. Izvaja ga angleški indie rock bend The Zutons katerega člani so tudi njeni avtorji.

Seveda pa je zelo pomemben del ekipe tudi skladatelj, aranžer in glasbeni producent Sebastijan Duh (Maja Keuc, Papir, Central problem itd.) Prav njegov značilni neo soul producentski pečat daje tej slovenski priredbi karizmatično glasbeno obliko, ki se nostalgično spogleduje z Ronsonovo izvedbo, hkrati pa vseeno ponuja poslušalcu novo glasbeno doživetje. Osnovni aranžma je plod dela celotnega benda.

Zaenkrat Simpatico na koncertih igra samo še coverje tujih uspešnic kot so What a wonderful world, Autumn leaves, Isn't she lovely, Fly me to the moon, Can't buy me love, Valerie itd. s sicer v slovenščino adaptiranimi besedili, kar je Rok s svojo svojevrstnostjo že storil pri kultnem prvem albumu Patetica, a ne zavračajo možnosti, da se kasneje zna iz tega roditi kaj bolj avtorskega. Ustvarjalne sile in znanja je več kot dovolj. Gre za bazen kvalitetnih in že dokazanih ustvarjalcev, ki se gibljejo okoli glasbenega gibanja Nova popevka, ki skuša slovenski glasbeni sceni ponuditi dobra besedila in kvaliteten popevkarski pop.

QR Code

Ocenite prispevek:
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 5.00 (1 ocena)
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran