radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Prva avtorska skladba ansambla Posavski veseljaki

Ansambel Posavski veseljaki kot že samo ime pove prihaja iz Posavja, natančneje iz Koprivnice, Brestanice, Rovišča pri Studencu in Kozjega in ga sestavljajo:

  • Anja Borovinšek - harmonika, klaviature
  • Dejan Novak - kitara/vokal,
  • Jernej Cvek - vokal in
  • Boštjan Podgoršek - bas kitara, kontrabas/vokal.

posavski veseljaki

"Naš cilj ni le preigravati viže znanih ansamblov, temveč tudi z iskrenim odnosom do glasbe in poslušalcev utrjevati dobre prijateljske odnose, uživati moč glasbe ter črpati energijo za nadaljnje ustvarjanje in sodelovanje. Z veseljem zaigramo in zapojemo povsod kamor nas povabite. Naš repertoar obsega narodno-zabavno kakor tudi zabavno glasbo. Vaš dogodek popestrimo z zabavnimi igrami in animacijskim vodenjem. V največji meri se poskušamo prilagoditi vašim željam, da je vaš dogodek popoln..."

Ansambel Posavski veseljaki vam tokrat predstavljajo prvo avtorsko skladbo - poskočno polko - z naslovom "Za hec", katere avtorja sta Matej Kocjančič, ki je napisal besedilo in Brane Klavžar, ki je prispeval melodijo.

Pesem govori o fantu, veseljaku, ki živi svoje dni na malce hudomušen in predvsem zabaven način. V pesmi šaljivo pove, da če si zadovoljen z malim, lahko imaš prav vse, kar si želiš.

Ansambel Posavski veseljaki - Za hec

QR Code

Ocenite prispevek:
4.7857142857143 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 4.79 (7 ocen)

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...