radio tomi predvajalnik

Mate Bro, ki pod umetniškim imenom BRO že več kot deset let ustvarja reggae glasbo, je preteklo soboto s svojo novo skladbo 'Dokler je še vetra kej' nastopil na festivalu MMS.

Za skladbo 'Dokler je še vetra kej' je bil festival MMS odskočna deska – poletna skladba s poletno tematiko na poletnem festivalu. Bro je nastopil ob 'spremljavi' plesalk, koreografijo pa je pripravil Miha Krušič – in Bro je prvič 'moral' na odru tudi plesati, kar je bila zanj prav posebna izkušnja.

bro 

(Foto: Jadran Rusjan)

Mate Bro oz. BRO je priznan in dobro poznan glasbeni ustvarjalec, stilski kameleon, izreden vokalist, glasbenik, producent in aranžer, ki je junija 2009 z izidom svojega prvega samostojnega albuma stopil na novo glasbeno pot, zaznamovano z reggae glasbo in njenimi derivati. Prvi album 'Serious reggae deviations' je izšel pred desetimi leti, sledil je album 'Smoods' leta 2013, iz katerega nedvomno poznate vsaj skladbi 'Razsta' in 'Brani me' oz. njeno angleško različico 'Runaway', BRO pa je za tem izdal še nekaj skladb, ki niso na albumih ('Njiva (Žetvena pesem)' in 'Zar ima neka …?', obe v letu 2016). Po treh letih BRO končno spet predstavlja nov material – skladbo 'Dokler je še vetra kej'.

Skladba 'Dokler je še vetra kej' je nastajala sočasno s skladbami za BRO-jev album 'Smoods', a nikoli ni dobila priložnosti, da bi ugledala luč sveta. Do danes. BRO je skladbo prijavil na MMS, kjer je bila med 88 prijavljenimi izbrana med 14 tistih, ki so bile preteklo soboto v živo predstavljene v portoroškem Avditoriju. Mate, ki sicer deluje tudi v duu Okustični, s katerim se pripravlja na izid prvenca, je med snemanjem le-tega našel trenutke in željo, da se poda v neznane vode, da stopi iz svoje cone udobja, kar je zanj predstavljal ravno nastop na MMS s plesalkami.

Mate pa za skladbo pripravlja tudi zanimiv in zabaven videospot, ki bo nekakšen poklon primorskim video klasikam iz 80-ih in 90-ih let. Kmalu boste videli, kaj bo pripravil!

Do takrat pa prisluhnite skladbi in si oglejte BRO-jev nastop na MMS: https://4d.rtvslo.si/arhiv/melodije-morja-in-sonca/174625776

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran