radio tomi predvajalnik

Manca Pirc je 23-letna mlada glasbenica iz okolice Grosuplja. Glasba je v njenem življenju vsak dan prisotna, saj že od nekdaj rada poje, sama piše besedila in glasbo. Pravi, da zanjo velja citat njenega najljubšega pevca Franka Sinatre: »Whatever else has been said about me personally is unimportant. When I sing, I believe. I'm honest!«.

manca pirc

Začetki njene glasbene poti segajo že v čas srednješolskih let, kjer je svojo pot pričela s petjem v narodno-zabavni glasbi, tudi skupaj z bratom. Od leta 2016 deluje samostojno. Njena glasbena pot jo je ponesla tudi v tujino. Natopala je že na festivalih na Hrvaškem, v Avstriji, Nemčiji ter Italiji. Istega leta je v decembru izdala svojo prvo avtorsko skladbo z naslovom »Najin božič«, s katero se je novembra 2017 predstavila nemško-govoreči publiki v Wiener Neustadt v Avstriji. Leta 2018 je v septembru izdala skladbo z naslovom »Na dlani srce«, avtorja Roka Lunačka in sicer pod okriljem založbe Menart Records.

Konec leta 2018 jo je pot zanesla nazaj v Avstrijo, kjer je posnela svoj prvi CD v nemškem jeziku. Sedaj deluje skupaj s producentom in DJ Davidom Rittom, ter multiinstrumentalistom Johannesom Sommererjem. Njena zvesta spremljevalka je glasba, s katero prijateljuje že od rane mladosti. Ima še zelo veliko za povedat, odpet in za odigrat, kar počasi strnjuje v svoje tekste in glasbo. Korak za korakom. Kamen na kamen - palača. Tako pravi in pravo, da se tega drži.

Brezskrbnost vročih poletnih dni je tako v skladbah kot v resničnem življenju dobra podlaga za vzbujanje nežnih čustev in rojevanje nepozabnih ljubezenskih zgodb. Sveža pop poletna skladba "Ob obali" je nastala izpod rok tekstopisca Mateja Trstenjaka, melodijo pa je prispevala Manca sama. Govori o dekletu, ki pripoveduje in se spominja svoje prve poletne ljubezni - fanta s kitaro. Pri nastanku skladbe v spevni pop maniri je tokrat sodelovala tudi Manca, poskrbela je za vokalne linije in posnela violinske vložke. Z vsako pesmijo bo njenega avtorskega ustvarjanja več, saj se je v dolgih letih glasbenega udejstvovanja v njenem predalu nabral kup glasbenih idej, katere počasi strnjuje v avtorski CD, ki naj bi izšel konec leta.

Palme se v lahnem vetru so igrale,
stene hiš so od soli razpadale,
ti pa v prijetni senci si zame –
na kitaro mi igral,
nežen zvok ljubezni prvič mi predal.

Ob obali stara klop, srečna tam sediva,
v pesku najino srce, slika je še živa.
Dan, z ljubeznijo obdan, na platnu bo ostal,
a v meni tvoj poljub, ki si mi ga dal.

Ob obali vsak dan je nekdo, ki sanja,
naju pa več ni in ni solinarja,
ni poletja, že jesen odzvanja.
Vonj soli spomni me,
da takrat postala tvoje sem dekle.

QR Code

Ocenite prispevek:
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 5.00 (1 ocena)
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran