radio tomi predvajalnik

Zoran Cilenšek predstavlja novo pesem »Slovenijo nosim v srcu«. Čeprav je poznan po stari uspešnici »Slovenec sem«, pravi, da je želel še eno pesem posvetiti ljubi Sloveniji, saj je šele med bivanjem v tujini spoznal koliko mu v resnici pomeni domovina. Za skladbo za katero je Janez Hvale napisal glasbo, in besedilo, je na številnih lokacijah po Sloveniji posnel videospot s katerim želi pokazati, da je Slovenija res raj na zemlji.

 zoran cilensek

(Foto: Denis Poštrak)

Zoran Cilenšek prihaja iz Litije in se je z glasbo začel ukvarjati že v osnovni šoli, ko je začel sodelovati z raznimi garažnimi bendi. Uspel je leta 1989, ko sta z Božidarjem Wolfandom-Wolfom izdala skupni album »Na Slovenskem smo mi gospodar«. Takrat je imel vzdevek Wolfy, saj je bil velik oboževalec Wolfa. Leta 1990 je izdal svoj prvi album »Slovenec sem«, ki je bil prodan v srebrni nakladi (25.000 izvodov). Avtor in producent albuma je bil Božidar Wolfand-Wolf. Leto kasneje je izdal album »Špela«, katerega je prodal v 15.000 do 20.000 izvodih. Pesmi s tega albuma podpisujejo priznani slovenski avtorji Janez Hvale, Gianni Rijavec in Tone Košmrlj ter producenta Vojko Sfiligoj in Jurij Toni. Leta 1998 je Zoranu na njegov 30. rojstni dan umrl oče in tako je očetu v spomin leta 2001 nastala pesem »Spomini ne ugasnejo«, katere avtor je Wolf.

Leta 2005 se je odselil v Toronto (Kanada), kjer je nastopal za domače izseljence ter nekaj časa, kot glasbeni urednik delal na tamkajšnji slovenski radijski postaji. Leta 2012 ga je domotožje pripeljalo nazaj v Litijo, kjer je našel pravo srečo. Šolan ekonomsko-komercialni tehnik se je zaposlil kot družabnik v domu za ostarele v domačem kraju ter ostal v stiku z glasbo. Letos marca je s svojo uspešnico »Slovenec sem« nastopil na koncertnem snemanju Moč glasbe nas združuje ter ponovno opozoril nase.

 

(PR: Denis Poštrak)

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran