radio tomi predvajalnik

san di ego

(Foto: Dare Brenko)

Skladba s pomenljivim besedilom, ki je prvič odmevala na odru Portoroškega Avditorija davnega leta 1996 je postala velik in prepoznaven hit, po več kot 23 letih pa je končno dobila različico – v čisti rock obliki! Fantje iz skupine San Di Ego so se opogumili, legendarno pesem posneli in jo takoj predstavili Tuliu Furlaniču in Dragu Misleju – Mefu.

Kako se je vse skupaj začelo?
Besedilo za pesem je napisal Drago Mislej Mef, glasbo pa pokojni Danilo Kocjančič, v originalu jo je zapel Tulio Furlanič. S skladbo je skupina 'Halo' leta 1996 sodelovala na Melodijah morja in sonca, čeprav skladba ni zmagala, je postala daleč najbolj znana in popularna skladba omenjene skupine.

Priredba večne uspešnice 'Anita ni nikoli…' je nastala spontano, med snovanjem tretjega albuma skupine San Di Ego in preigravanjem različnih pesmi. Ker je vse skupaj dobro izpadlo, so se odločili, da za mnenje povprašajo Tulia Furlaniča in Draga Misleja Mefa, ki sta o priredbi povedala:

Čisti rock, sem zadovoljen. In niti malo ljubosumen – original je original, vendar je priredba dobro narejena,

Je povedal Tulio Furlanič.

Najprej moram povedati, da Anito poje Tulio. Potem jo pojejo tudi ostali, tudi San Di Ego, recimo. San di Ego jo dobro zapojejo in tudi zaigrajo jo zelo dobro. Če bi bil Tulio 50 let mlajši, bi jo igral na ta način,

Je povedal Drago Mislej Mef

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran