radio tomi predvajalnik

posavski veseljaki

Ansambel Posavski veseljaki predstavljajo drugo avtorsko skladbo, polko z naslovom »Pijte modro (frankinjo)«, za katero je nastal tudi nov videospot.

Ansambel Posavski veseljaki kot pove že samo ime – prihajamo iz Posavja, natančneje iz Koprivnice, Brestanice in Studenca ter z glasbo širimo veselje med ljudi. Ansambel sestavljamo: Jernej Cvek, Anja Borovinšek, Dejan Novak in Boštjan Podgoršek.

Ob naključnem srečanju z vinarjem Lojzetom Kerinom (Vinarstvo Kerin) se je čisto nepričakovano porodila ideja o predstavitvi modre frankinje in samega vinorodnega okoliša Posavje tudi v glasbeni obliki. Tako je nastala skladba »Pijte modro (frankinjo)«, za katero je besedilo prispeval Matej Kocjančič, melodijo pa Marjan Turk. Pesem predstavlja, kako modra frankinja že stoletja združuje celotno regijo Posavja, hkrati pa govori tudi, da je potrebno piti modro in z mero.

Za glasbeno produkcijo je poskrbel Studio Hribar, za video produkcijo pa TV Veseljak. Videospot je bil ustvarjen v vinorodnem območju Posavja, natančneje v idilični Hiši frankinje Kerin v Straži pri Krškem. Glavna vloga v zgodbi je bila dodeljena štirim prijateljem, muzikantom, iz različnih posavskih ansamblov.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran