radio tomi predvajalnik

Mladi izkušeni glasbeniki iz Prekmurja in Štajerske nam ponujajo pisano paleto križanja tradicionalnih ljudskih pesmi iz Prekmurja in Porabja. V svojem slogu preoblačijo tradicionalno z mešanico svetovne glasbe, jazz kabareta, swinga, latino ritmike, popa.

1. oktobra 2018 so izdali album (pri ustvarjalnem polju Celinka) z naslovom Ajnc, cvaj, draj.

Svojo glasbo je Êdna predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu, na Mednarodnem festivalu noči v Stari Ljubljani, festivalu GODIBODI, festivalu Lent, večkrat pa tudi v Porabju in v Avstriji.

edna

Êdna je prav tako nagrajenka razpisa Ljudska je kul, ki ga je objavil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (2016).

Recenzent Aleš Podbrežnik je o albumu in Êdni zapisal:

Album »Ajnc, cvaj, draj« odpira skupini vrata na stežaj do koncertnih odrov. Nagovarja posebno in vabljivo, še bolj pa se glasbena substanca studijskega prvenca prime in dotakne poslušalca, ko se ta sreča z njo na koncertnih predstavah skupine. Gotovo so Edna skupina, ki se jo obvezno posluša v živo. Studijski prvenec poka po šivih od vse ujete avtentične organskosti in živosti, na koncertnih predstavah pa se tak zvočni karakter, dodatno magnificira. Album »Ajnc, cvaj, draj« je torej izredno smelo odmerjen uvodni korak v novo izredno lepo in zabavno glasbeno povest, zelo talentirane in izkušene ekipe petih glasbenikov.

O singlu Črne oči
Pesem Črne oči je pesem otožnega značaja. Dekle se boji povedati svojim staršem, da je zanosilo (nezakonski otrok). Toči solze, saj ve, da s svojim ljubljenim ne bo mogla zaživeti skupaj, negotova je tudi usoda še nerojenega otroka. (Nezakonske otroke so dekle pogosto dajale v rejo, kmečki pa so največkrat ostali pri starih starših ali sorodnikih, dokler se oče in mati nista poročila).

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran