radio tomi predvajalnik

matic marenticMatic Marentič se je rodil leta 1994 v Postojni. Z glasbo se je pričel ukvarjati v mali šoli, ko je obiskoval Osnovno Glasbeno Šolo Postojna. Dokončal je nižjo šolo klavirja (7 let). Pri desetih je začel še z učenjem kitare, najprej kot samouk, kasneje pa ga je pod svoje vajeti prevzel Eki Alilovski iz zasedbe Mary Rose.

Leta 2006 je ustanovil skupino STOP s katero so preigravali znane rock uspešnice. Leta 2009 se je pridružil skupini Črna Gradnja (kasneje preimenovana v Norton) iz Postojne, v kateri je najprej igral le solo kitaro, kasneje pa prevzel tudi glavni vokal. Igral je tudi v akustični skupini Transacoustica - tudi v tej skupini je igral kitaro, ter pel enega od glavnih vokalov. Leta 2013 je s skladbo 005 (Marino Legovič glasba, Leon Oblak besedilo) sodeloval in zmagal na festivalu FeNS.

Kasneje je začel s solo projektom in decembra 2015 izdal prvenec M, ki vključuje 13 pesmi. Plošča je bila posneta v studiu Jork v Dekanih, pod okriljem Jadrana Ogrina. Leta 2018 pa je v sklopu zaključka študija (IAM) posnel sedem novih pesmi, pri samem projektu pa deloval tudi kot producent.

S samostojno zasedbo je sodeloval tudi na izborih Volkswagen Rocks, kjer se je prebil do finala.

Letos pa je v hotelu Center v Postojni posnel videospot za prvo izmed novih pesmi, in sicer za pesem "Len dan".

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran