radio tomi predvajalnik

marjan zgoncMarjan Zgonc je začel prepevati v mladosti, njegova vzornika pa sta bila Mario Lanza in Claudio Villa. S svojim glasom je pritegnil pozornost operne pevke Ondine Otto, a ni imel možnosti, da bi pri njej solopetje tudi študiral, zato se je s petjem prenehal ukvarjati.

Pred leti je v Domu španskih borcev pripravil dobrodelni koncert za bolnike, obolele za rakom, in se zaradi odziva občinstva odločil, da bo z glasbenim udejstvovanjem nadaljeval. Pričel je s priredbami znanih napolitanskih skladb in s pomočjo aranžerja Martina Žvelca in pisca slovenskih besedil prof. Ivana Sivca posnel »O Sole Mio«, »Santa Lucia«, »Serenada«, »Core N'Grato« idr. Na plošči z naslovom Če je ljubezen iskrena je tudi duet z Jožico Svete, nekdanjo pevko Ansambla bratov Avsenik. Kasneje je posnel še več duetov in tercetov z drugimi slovenskimi izvajalci zabavne glasbe, npr. Simono Weiss, Mileno Vračko in Wernerjem. Je eden redkih slovenskih pevcev, ki pojejo v načinu bel canto.

Marjan Zgonc - Mandolina dalmatina

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran