radio tomi predvajalnik

darko mlakar

Darko Mlakar predstavlja videospot za svojo drugo solistično skladbo "Še tisoč let". Po "Ladji ljubezni" je "Še tisoč let" druga pesem, ki jo je Darko predstavil v letošnjem letu, v letu, ko se je podal na pot samostojne in neodvisne kariere.

Ljubezensko skladbo "Še tisoč let" je večni romantik Darko Mlakar posvetil svoji ženi. In tudi videospot, ki ga je izkušen pevec posnel pred kratkim, prinaša zgodbo o ljubezni. Za kuliso zgodbe mladega para, ki nastopa v videu, so si izbrali Goriška Brda. Celodnevno snemanje se je zavleklo v pozne večerne ure, kar pa ni zmotilo nikogar, saj sta mrak in tema dodala svoje k romantičnemu dnevu in končnemu izgledu videospota.

Kdo je Darko Mlakar?
Darko Mlakar se je pred dobrimi štiridesetimi leti rodil v Nemčiji. V zgodnjih najstniških letih se je z družino preselil v Slovenijo. Že kmalu po tem se je zavedel, da je njegova prva ljubezen pravzaprav glasba. Počasi si je, z delom, kupil prvo ozvočenje in klaviature in začel redno vaditi, prepevati in preizkušati svoj vokal. Pri 16 letih je, po spletu naključij, začel prepevati na prireditvah in zasebnih zabavah, kjer se je priučil in pridobil tudi prepotrebno odrsko kilometrino, kondicijo in vzdržljivost glasilk. Na enem od nastopov pa se mu je ponudila prva priložnost za glasbeno sodelovanje, duet z Jožetom Sadekom (Erosi). Sledila so nova glasbena poznanstva, sodelovanja, skladbe in skupni nastopi, preko katerih je Darko svoje znanje le še širil in bogatil. V zgodnjih dvajsetih je deloval z instrumentalno in vokalno skupino Fanti izpod Rogle, s katerimi je sodeloval 2 leti, sledila so spet mnoga glasbena sodelovanja (Vesele Štajerke, Vagabundi, Ptujskih 5 …). Darko je v tistih časih veljal za 'letečega' glasbenika, saj je pogosto priskočil na pomoč znanim in malo manj znanim glasbenim skupinam, ko so potrebovale zamenjavo ali vokalno pomoč. Nekaj let kasneje se je pridružil skupini Export B in z njimi ostal do leta 2016, ko se je pridružil Modrijanom. A želja po samostojni karieri je bila premočna, zato so po 20 mesecih prekinili sodelovanje. Darko Mlakar se je na samostojno pot podal v letošnjem letu, julija, ko je izdal prvo skladbo 'Ladja ljubezni'. Danes pa je pred vami njegova druga, 'Še tisoč let'. In Darko verjame, da je to šele začetek dolge, lepe in uspešne glasbene zgodbe, tokrat samostojne in podpisane z njegovim imenom.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran