radio tomi predvajalnik

Nova pesem skupine Simpatico z naslovom Mami daj pridi domov, je countryjevsko obarvana balada z dojemljivim življenjskim sporočilom. Govori o ženski, ki zapusti moža in otroka ter se gre napit v bližnjo gostilno, kjer se zaplete v afero z bivšim zapornikom. Mož in hči jo prideta iskat, a niti roteče besede punčke ne pomagajo, da bi se vrnila. Z neznancem odtavata v hotel, kjer si on zaradi ganljivih prošenj njene hčerke premisli in jo zapusti. Žalostna vsebina, ki jo je pisec besedila Rok Vilčnik skušal čimbolj zvesto posneti po originalu. Skupina Simpatico se je tokrat lotila 40 let starega hita Lucille, enega največjih country pevcev Kennyja Rogersa. V originalu mož roti ženo, naj se vrne, Vilčnikova priredba pa se osredotoči na otrokove prošnje, a glavna pripoved tudi tu ostaja zapornikova.

simpatico 

Simpatico (Foto: Elena Lešnik)

Rok je o pesmi povedal:

To je ena od tistih pesmi, ki so mi v otroštvu oblikovale glasbeni okus. Življenjska zgodba, povedana enostavno in z malo besedami, brez olepšav in z veliko tragike, ki že od nekdaj označuje pisanje besedil v folk in bluz glasbi. Velikokrat sem čakal očeta v gostilni, da greva domov, tako da mi je bil glavni občutek te pesmi vedno blizu.

Za glasbeno podobo je poskrbel glasbeni producent, aranžer in pianist Sebastijan Duh s pomočjo ekipe Simpatica – Taje Božič na klavirju, Luke Hermana Gaiserja na kontrabasu in Jožeta Zadravca na bobnih. Zapel je Rok Vilčnik s spremljevalnim vokalom Doroteje Pukšič.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran