radio tomi predvajalnik

Miha Balažič predstavlja novo ljubezensko skladbo Kot včasih ljubim te, ki sta jo napisala Zvone Hranjec (Chateau) in Boris Vratanar. Hkrati pa poklanja tudi skladbo Ajda, ki je delo istih avtorjev.

miha balazic 

Miha Balažič (Foto: Sven Pušnik)

Miha Balažič je rojen 27. septembra 1958 v Veržeju in velja za enega najbolj šarmantnih moških vokalov v Sloveniji. Prepevati je začel sredi 70-ih v lokalnih pomurskih bendih Estrada, Legija, Atomi, Vzmet… Igral je klarinet in saksofon, ki pa ju je po letu 1979 moral opustiti, ker je imel hudo prometno nesrečo v kateri je čudežno preživel. Leta 1985 je začel prepevati pri top skupini Vulkan iz Čakovca (Hrvaška). Leta 1986 se je pridružil skupini Komet iz Ptuja, s katero je posnel prve pesmi »Ana«, »Če sama boš ostala« in »Pozabi«. Leta 1987 se je pridružil legendarni prekmurski skupini Magnet, s katero je posnel številne uspešnice, kot so »Jutri sin vaš bo postal vojak«, »Bodi srečna, Julija«, »Oženil se bom«, »Danes je tvoj rojstni dan«, »Julija«, »Prstan poklanjam ti«, »Vrni se domov, Helena« in mnoge druge. Z Magneti je prepotoval velik del sveta, trikrat so namreč gostovali v Avstraliji, nastopali pa so tudi domala po vsej Evropi. Posneli so dueta z Nedo Ukraden (»Adijo, ljubica«) in Simono Weiss (»Vzemi solzo za spomin«), katerima so bili tudi spremljevalna skupina. Leta 1987 je tik pred zdajci vskočil na Festivalu narečnih popevk in zapel duet »Oh, ljubi, odpade« z Dragico Balek.

 miha balazic denis postrak

Miha Balažič in Denis Poštrak (Foto: Sven Pušnik)

Leta 1992 je zapustil Magnete in se odločil za samostojno kariero, katero so najbolj zaznamovale uspešnice »Nekdo mi krade sanje«, »Poljubi me nežno«, »Domače polje«, »Rad bi…« in »Če kdaj se srečava« ter turneja po Argentini. Tik preden se je pridružil skupini Magnet je posnel pesmi »Ne joči« in »Rekla si«, ki sta bili izdani na Naj naj naj kompilaciji leta 1986. Leta 1995 je s pesmijo »Tvoje oči« nastopil na Emi.

Miha Balažič - Kot včasih ljubim te

Miha Balažič - Ajda

 

(PR: Denis Poštrak)

QR Code

Ocenite prispevek:
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 5.00 (1 ocena)
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran