radio tomi predvajalnik

Pesem “Moje napake” je na skrivaj nastajala več kot dve leti, v začetku leta posneti video, ki govori o intimnosti dotika, pa je naključno sovpadel z realnostjo karantene v kateri je bližina med (ne)znanci prepovedana.

Martín in Tomaž sta se srečevala več kot dve leti in počasi, res počasi snovala pričujoč projekt. Martín je prinesel zamisel, naključni obiskovalci Hemingvejke (Tomaževega studia) so prinesli in odigrali svoje inštrumente in ob občasnih druženjih dolgo v noč je nasta(ja)la skladba “Moje napake (Na skrivaj)”.

martin thomas

Video je bil posnet januarja v Centru slovanskih kultur France Prešeren še pred epidemijo novega koronavirusa, tematika bližine, dotika in intimnosti med ne-znanci pa je v času karantene močno aktualna. Popelje nas v črno-bel svet sanjarjenja, v katerem sta skozi dotike rok intimna nastopajoči glasbenik in obiskovalka njegovega koncerta. Gledalcu je prepuščeno ugibanje ali gre za njegovo, njeno ali skupno fantazijo.

Za imenom Martín stoji Martin Vogrič Dežman. Fotograf in učitelj kitare, ki je v navdihu sveže ljubezni naredil svoj prvi komad. Pa tudi drugega, tretjega in četrtega, ki v karanteni čakajo na poletje.

Thomas March Collective je umetniško ime Tomaža Mariča, ki je gonilna sila kolektivov. Ti nastajajo glede na sodelujoče glasbenike in imajo vsakič različno ime glede na tematiko projekta ali spremljajočega dogajanja.

Skladba je že 16. projekt kolektiva in po nedavnem sodelovanju z Batista Cadillac in komadu “Neviden”, Tomaž ponovno ustvarja v slovenskem jeziku.

Thomas March Collective po navadi pripravi dva do tri projekte na leto, zato se lahko letos nadejamo še kakšne glasbene poslastice.

Kolektiv namreč v strogi karanteni snuje nove projekte in se bo iz nje vrnil še močnejši.

QR Code

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran