radio tomi predvajalnik

Nova pesem skupine Simpatico je preprosta, sončna pesem, ki govori o tem, da tudi če ti v življenju ne gre preveč dobro, te pogled na dom zmeraj potolaži in ti da voljo za nove podvige.

simpatico 

(Foto: Marko Zaletelj)

Glasbo je napisal Marko Zaletelj, priznani kitarist in skladatelj, ki na mariborski glasbeni sceni deluje že 30 let in ima za seboj več kot 300 glasbenih projektov. Veliko nastopa v duetu z Dado Kladenik in duetu z Niko Perunović (Patetico), se ukvarja z raziskovanjem ljudske glasbe, kot solist pa je spremljal mnoge izvajalce in zasedbe, kot so Lado Leskovar, Maja Keuc, Mia Žnidarič, Frikeros, The Wanted Four, Maja Založnik, Oryion, Bilbi, Raphael Wressnig, Simone Zanchini, Izidor Leitinger, Marko Črnčec, Dejan Pečenko, Tzigano Brutallo in drugi. Je eden od ustanoviteljev mariborskega Totega big banda, kot gost pa nastopa v big bandih s Ptuja, Celja in Radelj ob Dravi.

In kot za vsakim uspešnim moškim stoji uspešna ženska, tako za vsako dobro pesmijo stoji dober aranžer. V tej vlogi je tudi tokrat pianist, skladatelj, aranžer in glasbeni producent Sebastijan Duh, s katerim je avtor besedila Rok Vilčnik že večkrat zakrivil razne uspešne glasbene podvige, kot je pesem Metulji skupine Pliš in kar celi album skupine Papir. V pesmi Maribor zjutraj lahko slišimo standardno ekipo skupine Simpatico: kitara Marko Zaletelj, kontrabas Luka Herman Gaiser, bobni Jože Zadravec in vokal Rok Vilčnik. S klavirsko spremljavo se je pridružil Sebastijan Duh, gostja Karin Zemljič pa je s spremljevalnimi vokali pesmi dodala piko na i.

Člani skupine Simpatico so koronsko pomlad izkoristili za delo v studiu, kjer so snemali avtorske pesmi za novo ploščo.

Pesem Maribor zjutraj je prav gotovo odlična najava njihovega debitantskega glasbenega albuma.

QR Code

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran