radio tomi predvajalnik

ivan svajglRojen je bil leta 1939 v Cirkulanah. Šolo je sprva obiskoval v Cirkulanah, potem pa je šolanje nadaljeval na Elektrogospodarski šoli v Mariboru, kjer je iz ljubezni do fizike eksperimentiral in naredil svoj prvi detektorski sprejemnik.

Radio ga je takrat fasciniral. Nepozabni za njega so bili Četrtkovi večeri na Radiu Ljubljana, ki jih je rad poslušal pri stricu, saj doma takrat še niso imeli radia. Avsenikova glasba ga je tako očarala, da je začel prepevati, in tako se je pojavil njegov prvi hobi.

Zaposlil se je pri Siemensu v Nemčiji, kot elektronik v strojegradnji. Zadnjih deset let pred upokojitvijo pa je delal v državni službi za nadzor radijskega spektra. Zaradi bolezni pa se je moral invalidsko upokojiti.

Pevska kariera
Švajgl se je poleg ostalih stvari ukvarjal tudi s petjem, saj ga je že ob prvem slišanju Avsenikove glasbe navduševalo, in tako se je začel ukvarjati s petjem.

Sprva je pel pri ansamblu Franca Žibrata od 1960 pa do 1970, vmes pa še z Ormoškimi fanti pri ansamblu Toneta Kmetca med 1966 do 1968.

Od 1970 pa do 1976 je delal v Nemčiji. Ko se je januarja 1976 vrnil, ga je Kmetec ponovno povabil v svoj ansambel, da bi pel v duetu z Marijo Kmetec, s katero je pel vse do 1981.

Leta 2000 je pel z Kmetcem na eni od televizijskih oddaj, potem pa ga je Tine Lesjak povabil v svojo oddajo Pod Roglo se poje in igra.

Seveda je to že zgodovina. Vsi omenjeni ansambli so na žalost razpadli, a g. Švajgl kljub zavidljivim letom še kar deluje in deluje. Ne deluje samo na glasbenem področju, on je tudi radioamater.

Tokrat se je zaprl v svojo klet in ob dobri kletni "ponudbi" se je odločil, da končno odpravi ta neumni virus. Navodila, kako se jemlje najnovejše zdravilo za omenjeni virus so vam na voljo tukaj:

Žal v manjših krajih ne ostane nič prikrito. Vse se še prehitro izve in ravno to se je zgodilo g. Švajglu. Ko so izvedeli za zdravilo so prihajali so k njemu, zvonili, se mu pridružili v njegovem "bunkerju" in na koncu je nastalo tole:

Pa naj še kdo reče, da g. Švajgl ni aktualen, kreativen in predvsem v koraku s časom ....

QR Code

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran