radio tomi predvajalnik

Petovia kvintet (Pettau Quintett mit Larisa Majcen) je na slovenski glasbeni sceni že vse od leta 2009. Zasedba prihaja s Ptuja in okolice. Vsi člani zasedbe so predhodno že nabirali glasbene in odrske izkušnje v ansamblih doma in v tujini.

petovia kvintet

Izvajamo narodno-zabavno glasbo s štiriglasnim petjem znanih avtorjev, kot so: Avsenik, Alpski kvintet, Slak, Mihelič, Modrijani, Mladi Dolenjci, Tine Lesjak in podobno, vzgled pa so nam tudi avstrijski kvinteti, kot so Oberkrainer Power, Juchee Quintett, Die Mooskirchner in Lechner Buam. Zabavno glasbo poustvarjamo po slovenskih ter tujih glasbenikih. Naj dodamo, da celoten program s povezovanjem izvajamo v živo. Udeležujemo se na koncertih, veselicah, porokah in privatnih zabavah, seveda pa smo veseli vsakršnega povabila!

Tokrat Petovia kvintet predstavlja kar dve novi skladbi in sicer:

Valček "Čas ni naprodaj", s katerim so se udeležili festivala Slovenska polka in valček 2020. Avtor glasbe in aranžmaja je Luka Krof, besedila pa Vera Šolinc.

Petovia kvintet - Čas ni naprodaj

Ter "Polka za Tjaža" s katero so se udeležili 4. Festivala narodno-zabavne glasbe pod Pohorjem, Oplotnica 2020 in prejeli 1. nagrado strokovne komisije, nagrado za najboljši aranžma in plaketo Bratov iz Oplotnice. Avtor glasbe in aranžmaja je: Luka Krof, besedilo pa je dodala Vera Šolinc.

Petovia kvintet - Polka za Tjaža

QR Code

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran