radio tomi predvajalnik

Mlada petčlanska dolenjska zasedba, ki sliši na ime ansambel Gašperja Kavška, prihaja iz okolice Novega mesta. Fantje so še zelo mladi in v povprečju stari 20 let. Prihajajo z različnih koncev Dolenjske, po spletu različnih okoliščin in naključij pa so se fantje našli v končni zasedbi par mesecev nazaj. Ansambel sestavljajo:

  • Jan Alukić (glavni vokal),
  • Primož Drenik (vokal (bas), kitara),
  • Miha Blažič (bas kitara),
  • Gašper Kavšek (vokal, harmonika), po katerem se ansambel tudi imenuje, ter
  • Luka Pirc (tenorist), ki se je pridružil kot zadnji član in je šele dobra dva meseca skupaj s fanti.

gasper kavsek

Fantje imajo za seboj že kar nekaj obletnic in porok ter drugih dogodkov kjer so jih ljudje lepo sprejeli. Letos pa so se prvič odločili sodelovati tudi na festivalu. Njihov prvi festival na katerega so se prijavili – Festival pod Pohorjem 2020 je bil za njih izjemno uspešen.

Fantje pravijo:

Izjemna pohvala organizatorjem in vsem sodelujočim. Izjemno veseli smo, da je kljub COVID-19 bila zadeva izpeljana izjemno profesionalno in na visokem nivoju ter po priporočilih NIJZ. Na festivalu smo premierno predstavili našo novo polko, za katero je verze spisal Matej Trstenjak, melodijo pa naš šef in harmonikar Gašper Kavšek – "Zaljubljen sem v pesem". Tekst govori o nas. Fantje smo resnično dobri prijatelji, kar menimo, da da našemu ansamblu tisto nekaj posebno, kar nam pomaga na odru ustvariti kontakt s publiko. Skozi naš nastop se naša energija in dobro vzdušje le še krepita. Zaljubljeni smo v slovensko pesem in naše inštrumente in resnično ne bi zdržali brez muzike. O tem govori tudi naša pesem,

so povedali fantje, ki sedaj skladbo predstavljajo širši javnosti. Za izjemen tekst fantje čestitajo in se zahvaljujejo Mateju Trstenjaku, ki je dobil na festivalu nagrado za najboljše besedilo.

ZALJUBLJEN SEM V PESEM

Če spet začel bi znova,
enako bi izbral,
ker zlatega je kova,
res ne bi je prodal.

Pobarva se življenje,
ko slišim nežen glas,
pozabim na hitenje
in dragocen svoj čas.

Več dnevi niso sivi
in ni mi več težko,
postajajo bolj živi,
ko sem s harmoniko.

Mi pesem dvigne krila
in sploh se ne bojim,
da ne bi se vrnila,
saj skupaj z njo živim.

ZALJUBLJEN SEM V PESEM
IN RAD JO ZAIGRAM,
OB NJEJ VEČ NISEM RESEN,
POLEPŠA VSAK MI DAN.
LE Z NJO PREMIKAM MEJE,
GREM VSE DO MAVRICE
IN VEDNO ME POGREJE,
KO PRIDE V SRCE.

QR Code

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran