radio tomi predvajalnik

kasteloCeljski kantavtor Jože Kastelic Kastelo v zadnjih mesecih ne počiva, ampak nam znova predstavlja novo avtorsko pesem, z naslovom Anika, za katero je posnel tudi videospot.

Kastelo v besedilu opisuje fanta, ki je zaljubljen v lepo dekle, ampak se nekako obotavlja, da bi pristopil in ji razkril želje svojega srca…

Konec koncev je skladba namenjena predvsem fantom, oz. verjetno se je bolj ali manj vsak od nas fantov kdaj znašel v situaciji, ko je bil strašno zaljubljen in iskal pot do ljubljenega dekleta. Puncam pa je bilo vse že zdavnaj jasno, dajale so nam znake, mi pa vseeno nismo našli poguma, za končne odločitve ...

Na vprašanje ali je Anika resnična oseba, Kastelo pravi, da je takih resničnih zgodb iz preteklosti veliko, ime dekleta v pesmi pa je izmišljeno ...

Pesem je malo hitrejša, z izrazitim kitarskim rifom, ki ji daje posebno prepoznavnost. Za aranžma in produkcijo je znova poskrbel primorski producent Jan Baruca, za mastering pa Steve Corrao (Sage Audio, USA).

Za videoprodukcijo je poskrbel Andrej Pratnemer, v vlogi glavne junakinje, Anike pa izjemno očarljiva, Vesna Hauptman. Kadri spota so posneti na lokacijah Dvorca Trebnik, Slovenske Konjice in starega mestnega jedra v Celju.

Kastelo pravi tudi, da je to obdobje korona virusa, ko skoraj ni bilo nastopov preživel precej kreativno v glasbenem smislu, saj je nastalo precej novega materiala, med drugim tudi pesem, katero trenutno predstavlja. Na splošno pa za to obdobje pravi, da ni nič narobe, če se občasno svet in narava malo ustavita, odpočijeta, da se ljudje malo zamislimo, da vse skupaj sploh ni tako samoumevno, kar v neusmiljenem tempu življenja vedno znova pozabljamo.

Absolutno pa seveda upa, da se stvari čimprej normalizirajo, da se glasbena industrija in ostale panoge spet postavijo na pravo mesto, saj pravi da oder in nastope neizmerno pogreša, pa tudi ljudje sami si želijo koncertov, sprostitve in zabave.

QR Code

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran