radio tomi predvajalnik

Kot sem se vam predstavil pred nekaj meseci, kot izvajalec, ki je med najbolj svežim branom novonastalih ter veteranskih umetnikov ter izvajalcem z imenom "El Makedoner", vam s ponosom predstavljam naše najnovejši in najbolj svež projekt z nazivom "Extravagantno" tokrat v sodelovanju z nadobudnim artistom iz Pirana, ki se vodi pod imenom "Reta". Poleg celotnega dogajanja po vsem svetu z novonastalim virusom Covid-19 smo se uspeli nekako združiti (takrat, ko se je zadeva malce umirila) ter posneti novi videospot za našo najnovejšo skladbo v sodelovanju z ekipo NESI Videos iz Logatca. Prav ponosno smo, da v tem čudnem času, ko človek ne bi vedel kako naj se sploh počuti, smo se mi držali svoje poti in ciljev ter nismo dovolili, da nas trenutna situacija zmede oziroma zadrži pri ustvarjanju in izvajanju tega, kar imamo najraje – ustvarjanje glasbe.

Tokratni projekt lahko brez dlake na jeziku predstavimo ne samo kot Slovenski ampak tudi, kot mednarodni saj smo z različnimi ljudmi združili moči, da lahko pridobimo to kar imamo danes. Podlago oziroma instrumental je "zakuhal" producent iz Srbije Nebojša Obradović, ki je zelo poznan tudi na slovenski rap sceni pod imenom DJ Silent. Skladba je bila posneta na dveh različnih koncih. "El Makedoner" je snemal v svojem studiu "Balklan Records" v Domžalah, medtem, ko je "Reta" snemal v svojem domačem okolju v Piranu, v studiu "Komora". Za aranžma ter vokalno čarovnijo je poskrbel producent Ivan Petrović iz Prijedorja (BiH), za najboljšo slikovito prikazanost pa dvojica iz Logatca (NESI Videos), ki se bližata svojemu stotem videospotu. Sam videospot je objavljen na Youtube kanalu "Facing The Sun", ki je najbolj znan Bolgarski kanal za pop, rap, trap, r'n'b izvajalce na balkanskih tleh in meri trenutno čez milijon spremljevalcev oziroma subscriberjev. Skladba je dosegljiva tudi na vseh trenutno vzhajajočih digitalnih platformah kot so Spotify, Deezer, Apple Store, Tidal, Amazon Music itd.

Domžalski umetnik je makedonskih korenin, rojen v Makedoniji in se je leta 2009 preselil v Slovenijo po iskanju boljšega življenja. Trenutno najbolj vroč raper oziroma izvajalec iz obale Tairon Todorović pa je srbskih korenin, ampak niti enega niti drugega to ne ustavlja, da svoje skladbe ponosno izvajata v slovenščini ter z najbolj pozitivno mislijo predstavljati Slovenijo tudi širše. Kljub nevšečnim časom zajet z novim virusom Covid-19 je El Makedoner v letošnjem letu izdal svoj prvi uradni album z nazivom "Adekvatno Stanje", ki vsebuje vsega 15 skladb obdanih in zajetih z različnimi čustvi in pogledi na svet. Nova skladba "Extravagantno" ni v sklopu nobenega albuma (zaenkrat), ampak je singl ter se drži sama zase v glasbenem svetu. El Makedonerja smo že v preteklosti spoznali v aspektu profesionalnosti ter v aspektu privatnega življenja, tako da bomo nekaj besed namenili tudi Taironu Todoroviću (RETA).

el makedoner reta

Reta je obalni MC in tekstopisec, ki piše pesmi že od malih nog. Tairon Todorović, rojen 4.6.1997 v Kopru, je svojo glasbeno pot začel leta 2008, ko je v svoji sobi pričel snemati demo posnetke s prijateljem iz otroštva Master-jem. 28. novembra leta 2010 je izdal svoj prvi komad z naslovom "Življenje Je Težko" s katerim je dobil dosti podpore od obalnih MC-jev kot so Burke, Ringe in Axel. Nato sta Reta z Master-jem do konca leta 2011 izdala 15 pesmi. Vmes je Reta spoznal obalnega MC-ja, ki nastopa pod imenom Zofa Lipa (takrat Zofa Lipa Noka) in začel sodelovati tudi z njim. Njun prvi skupni komad "Tok Podzavesti" sta izdala 18. januarja, drugi komad "Dvojna Doza" pa 3. marca, leta 2011. 2011 je bilo res veliko leto za mladega MC-ja, saj je takrat Reta prvič v živo nastopil 11. februarja ter tam tudi zajel večje število poslušalcev in dobil dosti pozitivnih komentarjev in podpore od uveljavljenih obalnih MC-jev kot so Hugo, Kizo, in Drill. Leta 2014 je Reta gostoval na albumu "Fantek Fazm Da Saiyan Saga LP" katerega je izdal Zofa Lipa. Gostoval je pri komadu "Drowzee" in je s tem tudi prvič v karieri gostoval na uradnem albumu. Svojo pot vokalnih gostovanj je nadaljeval leta 2016, ko se je pojavil na treh komadih na albumu "Strunjanska Pošast", drugi solo album, katerega je izdal Zofa Lipa. Leta 2017 je Reta posnel par komadov v studiu Komora in postal tudi član ekipe Komora. Po dolgih letih brez solo pesmi se je Reta odločil, da bo začel snemati svoj prvi solo album. Leta 2018 je Reta postal član obalne rap skupine Luknje V Sistemu. Leta 2019 se je najprej pojavil na singlu Zofa Lip-e "Papir", na katerem gostuje skupaj z Drill-om, nato pa je izdal svoj prvi solo single "Pravi Krog" iz prihajajočega albuma pod istim imenom. Reta je poleg komada "Papir" gostoval še pri dveh komadih na novem albumu Zofa Lip-e "Obalni Duh Starodavnega Pirata" in prav tako gostoval v treh komadih na novem albumu Axel-a "Roršakove Packe". Pred kratkim je izšel njegov drugi single "Sam Svoj Nasprotnik" na katerem gostuje Drill. Za tem je izdal še single "Nule".

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran