radio tomi predvajalnik

Ansambel Javor je nastal v januarju leta 2002 na dolgoletno željo Blaža Žgavca po ustanovitvi lastnega ansambla.

Na začetku smo delovali kot instrumentalni trio z diatonično harmoniko ter pevskim duetom, občasno pa smo zasedbo povečali v kvintet. Sedaj smo uveljavljeni kot instrumentalni trio z diatonično in s klavirsko harmoniko ter pevskim kvartetom. Ustanovni člani ansambla smo bili harmonika Primož Merlak, bas Blaž Žgavec, pevka Florjana Lampe Žgavec, pevec Stojan Šparemblek in kitara Slavko Jesih. Lotili smo se dela z vso energijo in veseljem, vadili na začetku kar v domači garaži in pridno širili program, da smo sezono igranja pričakali pripravljeni. Ker smo vsi člani za seboj že imeli glasbene kilometre, to ni bila velika težava in smo se igranj lotili s polno paro. V letih neprekinjenega delovanja smo posneli tri glasbene projekte, leta 2003 "Zapoj z menoj", leta 2008 "Prav vsak je meden", leta 2012 "Cvet pomladi", četrti z naslovom "Prijateljstvo nekaj velja" pa ob praznovanju naše 15-letnice. V vseh teh letih je prišlo tudi do kadrovskih sprememb. Kmalu po ustanovitvi je pevca zamenjal Andrej Malavašič, proti koncu leta 2005 je kitarista zamenjal Uroš Sitar, njega pa leta 2012 Marijan Novak. Do zadnje spremembe pa je prišlo pred kratkim, saj se nam je pridružil izvrsten vsestranski glasbenik iz Spodnje Idrije Jernej Štremfelj na kitari, klaviaturah, vokalu. Ob posebnih priložnostih pa se nam pridruži tudi Tjaša Žgavec na vokalu in violini.

Pri pisanju besedil smo sodelovali s kar nekaj avtorji kot so Ivan Malavašič, Bernard Miklavc, Fanika Požek, Ivan Sivec, Milan Jež, Matjaž Vrh, Vera Kumprej. Pri pisanju glasbe pa smo sodelovali z avtorji kot so Andrej Plesničar, Klemen Leben, Janez Repnik, Brane Klavžar, čeprav večino glasbe ustvarjamo člani sami, predvsem harmonikar Primož, nekaj pa tudi basist Blaž, pevka Florjana in pevec Andrej.

Tokrat ansambel Javor predstavlja novo skladbo, za katero pravijo, da je malce drugačna. Vsestranski Primož Merlak (ki je v tem tednu postal že četrtič očka) je avtor glasbe, besedila in aranžmaja. Za to pesem je odpel tudi glavni vokal.

Vsi člani nestrpno čakamo, da se te omejitve končajo, ter tole pesmico zaigramo na kakem živem nastopu. Ne dvomimo o tem, da bo pri poslušalcih dobro sprejeta.

Ansambel Javor - Slovenska pesem te bodri

QR Code

Deli na socialnih omrežjih

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran