radio tomi predvajalnik

viktorija petekViktorija Petek se je rodila 20. junija 1967 v Celju. Odrasla je v Laškem, kjer je živela tudi zadnja leta. Z glasbo se je začela ukvarjati sredi 80-ih. V svojem ranem glasbenem udejstvovanju je sodelovala tudi z Jožetom Privškom ter zastopala Slovenijo na enem jugoslovanskem festivalu mladih pevcev.

Leta 1993 je potem Aleksandra Ježa spoznala Dušana Zoreta. Prva pesem, ki jo je istega leta posnela pri njemu v studio Napoleon je priredba "Sierra Madre", po kateri je postala prepoznavna. Leta 1995 je posnela skladbo "Zadnji poljub", katero je napisal Brendi, leto kasneje pa svojo največjo uspešnico "Dve pomladi, dve jeseni", katero je napisal Dušan Zore. V svoji glasbeni karieri je posnela več kot 65 pesmi, ter izdala albume Sierra Madre (1994), Zadnji poljub (1997) in Vaya con Dios (2000) ter kompilacijo Najlepše melodije (2006). Posnela je tudi 16 duetov in tercetov s slovenskimi izvajalci, kot so Marjan Zgonc, Boris Kopitar, Gamsi, Nova legija, Smrkci, Franci Pušnik, Mili, Jožica Mavsar, Maja Petek ... Med njene najuspešnejše pesmi uvrščamo "Dve pomladi, dve jeseni", "Sierra Madre", "Zadnji poljub", "Rdeča vrtnica", "Adios amor", "Rada bi te pozabila", "Nisi pravi ti zame", "Vzemi si ga malo" (duet Ivo Radin), "Angel" (duet Franci Pušnik), "Zate živim" (tercet Boris Kopitar in Marjan Zgonc) ...

Delovala je tudi v nekaterih glasbenih skupinah. Sredi 90-ih je sodelovala s skupino Smrkci, s katerimi je posnela skladbo "Najlepše misli", ki je zadnje besedilo Dušana Velkaverha. Delovala je v Koradovi in Brendijevi spremljevalni skupini Za hec in veselje, leta 2018 pa so Korado, Viktorija in Tomaž Palčič, kitarist skupine Gamsi ustanovili skupino Manekeni ter posneli skladbo "Ti verjemi samo meni".

Bila je tudi avtorica melodij in besedil za druge izvajalce, največja uspešnica je pesem "Solza tiho padla je na dlan", ki jo je napisala za Natalijo Kolšek.

Viktorija je bila hišna spremljevalna vokalistka studia Napoleon. Njen glas je posnet na krepko preko 500 posnetkih raznih slovenskih izvajalcev (Brendi, Aleksander Jež, Zlatko Dobrič, Gamsi, Werner, Natalija Kolšek, Marjan Zgonc, Boris Kopitar, Ivo Radin, Tanja Zajc Zupan…), kar jo po številu uvršča med sam vrh spremljevalnih vokalist.

Zame je bila najbolj univerzalna spremljevalna vokalistka, ker se je njen glas enostavno zlil s vso zvočno okolico, a nikdar prevzel morebiti še tako šibkega vodilnega glasu. Slovenija je izgubila angelski glas, ki je bil žal zelo podcenjen, na srečo pa so ga cenili največji glasbeni izvajalci, ki jim je kot spremljevalni vokal krasil njihove posnetke

je povedal producent Dušan Zore, lastnik studia Napoleon.

Z Viktorijo sva se poznala 28 let, od leta 2000 sva bila tudi par in sva v partnerski zvezi preživela nepozabnih 14 let. Najine ljubezenske poti so se razšle leta 2014, ostala pa sva velika prijatelja, zaupnika in sodelavca. Zadnjič je bila pri meni v studiu 5. januarja 2021, ko sva posnela spremljevalne vokale za naročnika ...

je dodal Zore.

Dolga leta je bila del ekipe radia in televizije Veseljak, zadnja leta pa voditeljica na velenjskem radiu Moj radio. Za posledicami srčnega infarkta je v naročju sestre Maje umrla 7. januarja 2021, stara 53 let.

Festivali:

Zlati glas Konga, Grosuplje:

  • 2010 – Vsak nasmeh (nagrada občinstva)

Diskografija:

  • 1994 – Sierra Madre (Mandarina)
  • 1997 – Zadnji poljub (Mandarina)
  • 2000 – Vaya con Dios (Menart)
  • 2006 – Najlepše melodije (Mandarina)

 

(PR: Denis Poštrak)

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran