radio tomi predvajalnik

Noč'n'šiht, mlad gorenjski duo z bandom, predstavlja novo skladbo "V globinah tvojih oči". Zanjo je že posnet tudi videospot.

noc n siht

Snemanje skladbe "V globinah tvojih oči". Od leve proti desni: Urban Dacar, Tomaž Repinc, Samo Žgalin, Tadej Šefer Janc, Bojan Dragojević

Gonilni sili in ustanovna člana zasedbe Samo Žgalin (vokal) in Tadej Šefer Janc (kitara, vokal) si odre delita že tri leta. Nastopata tako akustično kot z bandom, a najraje se definirata kot duo z bandom. Druži ju ljubezen do popa in rocka, njuna skoraj stalna sodelavca pa sta Urban Dacar na bobnih in Tomaž Repinc na bas kitari.

Noč'n'šiht so na skladbo 'V globinah tvojih oči', ki sta jo skupaj z njimi spisala Bojan Dragojević in Rok Lunaček, izjemno ponosni. Besedilo skladbe je nastalo že pred časom, prve osnutke glasbene podlage pa so Samo, Tadej in Urban naredili v prazni hiši, ki je bila, simbolično tako kot takrat skladba, v nastajanju. Besedilo, ki jim je bilo pisano na kožo, je rabilo še dodelano glasbeno in končno podobo, do katere pa je pripeljalo srečno naključje. Ker sta tako Samo kot Tadej ljubitelja glasbe, spremljata mnogo glasbenikov in producentov preko njihovih spletnih kanalov. Tako kot mnogi med nami. In po slučaju in srečnem izboru algoritmov sta zasledila, da je znani producent Bojan Dragojević na oddihu v Sloveniji. Ker je Tadej v daljnem sorodstvu z Ano Vurcer iz Učiteljic (mimogrede: Bojan je pomemben član iz ozadja te skupine) so preko nje navezali stik. Predstavila sta mu osnutek skladbe in njeno besedilo in že naslednji dan so se dobili v studiu v Ljubljani in pričeli s snemanjem. Končno podobo, ki je danes pred vami, pa je Bojan izpilil v svojem domačem Empire studiu, kjer je vrhunski producent ustvaril že mnogo hitov, med drugimi za Učiteljice, Severino, Nedo Ukraden, Jeleno Rozgo, Grupo Vigor, Željka Joksimovića, Jasmina Stavrosa, Borisa Novkovića idr.

Noč'n'šiht sta za skladbo 'V globinah tvojih oči' posnela tudi videospot. Večina kadrov je nastala v Cerkljah na Gorenjskem in v enem od popularnih kranjskih lokalov. Poleg igranja v spotu je Tadej poskrbel še za scenarij in režijo, pod produkcijo pa se podpisuje Žiga Kalan.

QR Code

Deli na socialnih omrežjih

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran