radio tomi predvajalnik

Leto 2020 je bilo vsekakor drugačno od prejšnjih let – naučilo pa nas je, da moramo vsak dan zajemati s polno žlico. In prav nič drugače ni bilo niti pri simpatičnemu Kranjskogorčanu, še posebej sedaj, ko Anzhe v radijski eter in na TV postaje pošilja svoj najnovejši glasbeni izdelek "Men si kul", pravi glasbeni paket, nabit s pozitivno energijo.

anzhe

Anzhe (Foto: Nik Bertoncelj)

Glasbenik, ki je v začetku preteklega leta razveseljeval tudi v projektu Koncert iz kavča, se leta 2020 spominja z mešanimi občutki:

2020 je bilo tako zame, kot tudi za ostale glasbenike stresno. Če bi mi pred časom kdo rekel, da se bo zgodilo kar se je, bi si mislil, da je znorel. Dalo mi je priložnost, da kot glasbenik več vlagam vase in v svojo glasbo, od tod pa tudi črpam inspiracijo za pesmi, ki jih ustvarjam,

pove Anzhe, ki v poletje vstopa optimističen:

Dovolj je jamranja, zase lahko rečem, da sem vesel in hvaležen, da živim v Kranjski Gori in da se lahko vsak dan sproti spomnim, kako lepo je tukaj.

O čem pa skladba pravzaprav govori?

"Men si kul" govori med drugim tudi o tem, da je čisto v redu biti drugačen, poseben in da ni nič narobe, če izstopaš iz množice. Ljudem je to všeč in moram priznati, da me takšni ljudje vedno prevzamejo. Pred leti sem, denimo, odpotoval na Ciper in si svoj kruh služil samo z glasbo. Ni bila najlažja izkušnja, ampak sem jo res potreboval. Osnovna ideja pesmi "Men si kul" pa je seveda direkten nagovor punci, ki ti je všeč, ampak o tem zelo zgovorno govori tudi besedilo,

nam še zaupa Anzhe, ki je pred leti navdušil s pesmijo "Pozitiven song".

Anzhe pa tudi v skladbi "Men si kul" ostaja zvest slovenskemu jeziku, samo skladbo pa spremlja tudi videospot, v katerem je odigral kar tri vloge - od plesalca, fanboya do resnega moškega.

Scenarij snemanja se je zaradi trenutnih ukrepov spremenil v zadnjem trenutku - snemali smo v gledališču na Jesenicah, spot pa je nastajal zelo spontano, saj nisem želel, da je preveč klišejski. Ker tudi skladbo spremlja pozitivna melodija s temačnimi sampli, smo se tudi v videospotu odločili za podobno pot,

še pove.

QR Code

Deli na socialnih omrežjih

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran