radio tomi predvajalnik

jastrebi

(Foto: Andrej Murovec)

Petčlanska skupina, ki jo sestavljajo štirje fantje in dekle je prvič opozorila nase leta 2019 s pesmijo "Ena iz Ljubljane", zdaj pa svojo glasbeno pot nadaljuje v še bolj divjih ritmih. Njihov zven spominja na legendarne Don Juane, v podobnem stilu pa je tudi njihova čisto sveža skladba "Naj se pije".

Gre za žurersko pesem, ki spominja na dobre stare čase. Pesem je bila v celoti zamišljena, posneta in izvedena sredi korona krize. Prvotna ideja komada je bila, da ga izdamo, ko bo konec trenutne korona krize in bo vse tako, kot je bilo nekoč. V smislu: "Naj se pije in nazdravlja uspešni zmagi nad korona virusom",

nam je zaupal pevec in vodja skupine, Patrik Prelec.

A seveda si nihče ni mislil, da bo pandemija trajala toliko časa in ker so željni ustvarjanja, so se odločili, da pesem objavijo med prvomajskimi prazniki v upanju, da bomo vsi kmalu spet na starih tirnicah.

Jastrebi svojo pot nadaljujejo z isto avtorsko in produkcijsko ekipo. Pod novo skladbo se ponovno podpisujeta člana uveljavljene skupine Zvita Feltna Blaž Gec in Žan Janežič, pri čemer je Blaž prispeval glasbo, Žan pa sodeloval pri pisanju udarnega besedila. Za produkcijo in aranžma je zopet poskrbel Blaž Hribar v sodelovanju z Gecom, videospot pa je tokrat delo Luka Zailaca.

Spot smo snemali v Novi Gorici, na obali v Izoli, na krasu v Dutovljah, ter nekaj tudi v Goriškem zamejstvu. Snemali smo 5 dni, najprej sami, zadnji dan pa se nam je pridružila še celotna igralska zasedba. Res smo bili presenečeni nad odzivom. Punce so prišle iz cele Slovenije in k sreči takrat še ni bilo policijske ure, saj drugače nekaterim ne bi uspelo pravočasno priti domov,

pove Patrik.

Projekt je po njihovih besedah tokrat zahteval res veliko organizacije, na srečo pa so imeli ob sebi tudi svoje tonske tehnike, ki jih spremljajo tudi na nastopu, da so jim lahko priskočili na pomoč.

Medtem, ko smo mi snemali v Izoli, so nam tehniki pripravljali prostor v kleti Lisjak v Dutovljah. Zelo smo hvaležni celotni ekipi in vsem udeleženim za pomoč pri nastanku čudovitega izdelka in seveda imenitnega vzdušja. Konec koncev je najpomembnejše, da se imamo dobro.

Želimo si, da bi lahko svojo glasbo ponovno izvajali v živo, saj nas to res veseli. Življenje brez glasbe in koncertov namreč ni preveč zabavno, a verjamemo, da bo kmalu bolje,

še doda Patrik.

QR Code

Deli na socialnih omrežjih

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran