radio tomi predvajalnik

LUMA je novonastali duet, ki različne stile popa prepleta z alternativo, tematike o katerih pišeta, pa želita skozi njun odnos približati poslušalcem in gledalcem. Debitantski single Promises govori o praznih obljubah. Glavno sporočilo pesmi je, da si lahko dovolimo iskati svojo pot, da poskušamo zaupati sebi in svojemu instinktu. Nihče nas ne sme prepričati, da je resnica ena sama. Čeprav nam lasten občutek morda pravi, da bi morali ravnati drugače, se včasih slepo zanašamo na besede drugih. Morda pa tudi vsaka neizpolnjena obljuba, ni neizpolnjena obljuba, ampak samo dve pričakovanji, ki sta se nekje po poti preveč oddaljili in zdaj ne znata več najti poti nazaj skupaj …

luma

Videospot sta ustvarila odlična Žiga Krajnc in Jaka Teršek, v njem pa nastopata Lucija in Martin. Tako bo verjetno tudi v prihodnje, saj je Lucija igralka, tako da sta pri njunem ustvarjanju želela izkoristiti tudi to njeno plat. Njuna želja je, da ustvarita celostni izdelek in avdiu dodata še vizualno podobo, ter tako zaokrožita celoto. Snemanje je v zgodnjih jutranjih urah potekalo na Pagu, zato so jim družbo delale le ovce.

Glavno izhodišče za zgodbo videospota je bilo "čakanje", ki se povezuje z neizpolnjenimi obljubami o katerih govori pesem. Spot pričara mistično atmosfero v kateri spremljamo zgodbo dekleta, ki je polno pričakovanj, želja, spominov, hrepenenja…

LUcija in MArtin sta LUMA. 25 letna v Ljubljano priseljena Štajerca, sta se pred približno enim letom podala na pot raziskovanja, kam ju lahko za štirimi stenami pripelje njuna ustvarjalnost, če imata na voljo glas, inštrumente in laptop. Pri eksperimentiranju ju povezuje skupna ljubezen do mešanja različnih stilov popa in alternativne glasbe, njune komade, pa kljub raznolikosti, vežejo moderni produkcijski pristopi in Lucijin nežen vokal. Zvočni spekter njune glasbe se razteza od klasičnih zvokov saksofona in kitare, do modernih, sintetičnih, nizkofrekvenčni zvokov uravnoteženih z mehkim petjem ali parlandom. Lucijina besedila izhajajo iz medosebnih odnosov in introspekcije. Črpa iz vsega, kar se dogaja okoli nje, s tem da skuša gledati svet na mikroravni, zanima pa jo predvsem človek kot tak in njegova osebna izkustva, pri tem pa ji rad pomaga tudi Martin, ki je sicer študent psihologije.

Ljubezen do glasbe jima je skupna že iz otroštva, oba sta tudi končala nižjo glasbeno šolo, Martin iz kitare, Lucija pa iz violine. Oba sta v mladosti igrala v različnih bendih, trenutno pa sta del zasedbe Karavana, ki je nastala kot gledališko-glasbeni projekt na AGRFT, kjer je Lucija diplomirala iz dramske igre, trenutno pa zaključuje magisterij iz gledališkega petja.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran