radio tomi predvajalnik

Alen Zabasu nadaljuje svojo (ljubezensko) zgodbo z novo skladbo "Poljubi so zastonj".

alen zabasu

(Foto Rok Breznik)

Posavski glasbenik Alen Zabasu svoje življenje posveča glasbi in ustvarjanju programov in projektov za otroke, ki se odvijajo v naravi, daleč stran od hitrega tempa življenja. Tam se nahaja Mini kraljestvo, organizacija, v kateri skupaj z zaročenko Karmen že 5 let pripravljata zabavne in poučne programe, ki seveda vključujejo veliko glasbe in petja. Alen je preteklo leto predstavil svojo prvo skladbo "Le ena je prava", ki jo je na tiho posvetil svoji zaročenki Karmen; ker je le ona prava zanj. Danes Alen predstavlja novo, himno poljubom, "Poljubi so zastonj".

Moja druga skladba Poljubi so zastonj govori o ljubezni, o poljubih in je pravzaprav nekakšna himna poljubom. Njeni prvi osnutki so nastali že lani, ko mi je Rok Lunaček predstavljal pesem Le ena je prava in se mi je v mislih porodila še ena tematika, Rok pa je takoj začel skladati besede in melodijo in prišla sva do besedne zveze 'poljubi so zastonj', ki mi je takoj ostala v mislih. Vedela sva, da sva našla že naslednjo pesem,

o skladbi pravi Alen Zabasu. Tudi "Poljubi so zastonj" je ljubezenska pesem. In tudi tokrat se pesem dotika njegovega življenja, saj bo Alen kmalu postal oče. In takrat bodo poljubčki zares šele začeli deževati.

Alen je za skladbo "Poljubi so zastonj" posnel tudi videospot. Ko je razmišljal o njegovi zasnovi je imel v mislih … poljube! Tiste očitne in tiste, na katere ne pomislimo iz prve roke – pošiljanje poljubov z dlanmi, poljubi na lica, mokri poljubi naših hišnih ljubljenčkov in še in še. Poljubi širijo ljubezen, so neprecenljivi in hkrati so zastonj; treba jih je deliti in treba jih je dobiti nazaj. In vse to je Alenu uspelo prikazati v videospotu.

Alen je tudi ponosen lastnik unikatne kitare, ki jo krasi poslikava sončnega zahoda s svetilnikom. Za zaključno sceno v videospotu je Alen skupaj z režiserjem spota, Rokom Breznikom, našel skoraj identično lokacijo, kot je na njegovih kitari. In Alenu bo tudi zato snemanje spota ostalo večno v spominu.

Skladbo "Poljubi so zastonj" je spisal Rok Lunaček, aranžma je dodal Aleš Zibelnik, spremljevalne vokale je posnela Alenova vokalna mentorica Manca Špik.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran