radio tomi predvajalnik

V skupino »Pomladni dan« so združeni po srcih večno mladi fantje in dekleta. Glasba jim pomeni veliko, oblikovala je njihova življenja. To so: Tatjana Golja, Sonja Ozebek, Mirjam Klinkon, Bogdan Kosmač, Teodor Čujec, Rado Kovačič in Milan Jež.

Ponovno so se podali v studio posneli nove tri pesmi, ki opevajo kraje, ki so njihovi, domači, ki so naši, lepi, slovenski...

Kot biser je kotiček skrit, govori o rojstni dolini članov skupine Pomladni dan (Glasba: Andrej Plesničar, Besedilo: Milan Jež):

Drnuleua žgajne je rovtarska narečna, tolminsko narečje, govori o vasi Dolenja Trebuša (Glasba: Andrej Plesničar, Besedilo: Milan Jež):

Kamniti velikan pa pripoveduje o solkanskem mostu z najdaljšim velbom na svetu (Glasba: Toni Sotošek, Besedilo Milan Jež)

V njihovi besedilni in glasbeni delavnici se oblikuje še nekaj novih skladb. Kmalu jih bo dovolj za zgoščenko, ki jo ima skupina v načrtu.

pomladni dan

V juniju se podajajo na obisk k Slovencem v Prago na Češko, kjer bodo nastopili na uradni proslavi v počastitev 30 letnice državnosti, 30 letnice navezave diplomatskih stikov med Češko in Slovenijo, 150 letnico rojstva Jožeta Plečnika, ki je Prago zaznamoval v arhitekturnem smislu. Dogodek organizira slovensko veleposlaništvo v Pragi. »Pomladni dan« bo nastopil tudi na kulturni prireditvi v čast slovensko – češkega prijateljstva, ki jo organizira društvo Slovencev »Jože Plečnik« iz Prage.

Po povratku bo »Pomladni dan« spet zavil v studio in kmalu boste slišali nove posnetke, skladbe, ki sta jih za skupino napisala znani slovenski harmonikar Janez Goršič in briški vsestranski glasbenik Zarjan Kocina.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran