radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Društvo pesnikov slovenske glasbe predstavlja novo spletno stran https://dpsg.si/.

Vsi se zavedamo, da živimo v digitalni dobi in prav je, da imamo na spletu tudi naše društvo. Na spletni strani smo predstavili kaj vse je naše društvo v teh 26. letih doseglo. Ponosen sem, da sem lahko del tako eminentne skupine tekstopiscev. Prepričan sem, da večino poznate skozi njihova glasbena dela, na novi spletni strani pa lahko o članih izveste še kaj več,

pove predsednik društva Matej Trstenjak.

predsednik dpsg matej trstenjak #2

Predsednik DPSG - Matej Trstenjak

13. septembra leta 1996 se je prvič zbrala peščica tedaj najbolj vidnih avtorjev besedil slovenske glasbe in nekaj mesecev kasneje uradno ustanovila Društvo pesnikov slovenske glasbe. Do današnjega dne je mesto v društvu dobilo preko 60 kvalitetnih tekstopiscev, predsedovali pa so Ivan Sivec, Vili Bertok, Anton Gričnik, Matej Kocjančič, Igor Pirkovič in Matej Trstenjak.

Člani se že od samega začetka trudijo, da v pesmih ohranjajo slovensko besedo, skrbijo za kvaliteto besedil in spodbujajo ustvarjanje novih skladb. Aktivni so na področju narodno-zabavne, zabavne, mjuzikalne, orkestralne, zborne glasbe in še katera zvrst bi se našla, ter tudi na področju pesništva.

25 let drustva

25 let društva

Slovenski jezik je najžlahtnejša sestavina naše nematerialne kulturne dediščine. Brez tekstopiscev bi tudi nastajanje novih skladb izumrlo in prav je, da se tega v čim večji meri zavedajo vsi, ki so kakorkoli aktivni na glasbenem področju.

DPSG sprejema tudi nove člane, ki so v svojem delovanju na področju pisanja besedil že dovolj pokazali. Podrobnosti si lahko preberete na njihovi spletni strani: https://dpsg.si/sprejem-novega-clana/ .

Društvo se do danes lahko pohvali s sodelovanjem s preko 400 različnimi izvajalci, ki delujejo na slovenskem prostoru.

26 srecanje dpsg

26. srečanje DPSG

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran