radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Skupina Firbci je lansko leto zaključila zelo dobro. Na festivalu narodno zabavne glasbe v Dolenjski toplicah so postali dobitniki plakete Jože Skubica za najboljšo vokalno izvedbo.

firbci dolenjske toplice

V novo leto so štartali z novo divjo polko "Deja vu", katere avtor besedila in melodije je harmonikar Gašper Šinkovec, avtor priredbe pa Rok Švab.

Firbci so nam zaupali:

Nova polka "Deja vu" je drugačna. Polka je aranžirana s sodobnimi efekti, ki je malo drzen poizkus, vendar mislimo, da je gremo v pravo smer, ker poslušamo srce in svoje ideje, katere želimo pokazati širnemu občinstvu, ki uživa v ritmu polke. Polka kliče po poletju in vročih veselicah. Firbci komaj čakamo poletje, ker je za nas najljubši letni čas.

firbci

Štiričlansko fantovsko zasedbo združuje ljubezen do glasbe in domovine, do slovenske besede in ohranjanja pristne slovenske domače glasbe, s kančkom pridiha sodobnega časa. V slovenski glasbeni prostor želijo vnesti malo drugačno glasbo, kot je običajna narodnozabavna glasba. Želijo ustvarjati glasbo za generacijo "Firbcev", s katerimi bi radi žurali dolge noči na norih zabavah po Sloveniji.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran