radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Člani ansambla Slovenski zvoki ljudem predajajo luštno kvintet polko, ki govori o tradicionalnem pohodu na Jeruzalem za 1. maj in dajejo pohodnikom in glasbenikom izziv, da zapojejo in zaigrajo skladbo po poti proti vrhu tega prleškega vinorodnega griča.

slovenski zvoki

Ansambel Slovenski zvoki je zabeležil 20 let ansambla leta 2020, ampak takrat jih je presenetila korona in niso uspeli izpeljati jubilejnega koncerta in izdati albuma. Ta trenutek je prišel konec lanskega leta, ko so predstavili dvojni album z 20 novimi skladbami in z 20 starimi uspešnicami.

Skladba iz albuma, ki je izpostavljena tokrat, nosi naslov "Pohod na Jeruzalem". Ideja za skladbo je nastala v mislih Bojana Lugariča, ko se je ansamblu pridružil Žan Potočnik, ki prihaja iz Jeruzalemskih koncev. Avtor besedila Matej Trstenjak je le nekaj dobrih kilometrov oddaljen od te prečudovite vinorodne pokrajine. Ker se tudi sam vsako leto poda na pohod na Jeruzalem za 1. maj, je iz tega nastala zgodba omenjenega komada.

Glasbeni izdelek so posneli v studiu Lugoton, katerega lastnik je vodja ansambla Bojan Lugarič. Sam je tudi avtor glasbe in aranžmaja, besedilo pa je spisal prleški pisec Matej Trstenjak.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran