radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

ANA – glasbeni projekt, ki sta ga v duetu začela Ana Šimenc in Enos Kugler. Ana kot idejna vodja, avtorica besedil in glasbe ter vokalistka, Enos pa kot producent, avtor aranžmajev, instrumentalist in slikar zvočne slike ANINE podobe. Ana Šimenc je profesorica glasbe in akademska saksofonistka, ki je poleg rednega poučevanja na glasbeni šoli delovala v številnih glasbenih zasedbah (Ana Šimenc kvartet, Fake orchestra, Eclipse, Boris Cavazza Quartet, Smaal Tokk...). Pogosto posega po novih izraznih možnostih in stilih – tako sedaj izdaja avtorski projekt pod svojim imenom.

ana

Enos Kugler je bobnar, ki trenutno sodeluje z različnimi zasedbami: Batista Cadillac, Fed Horses, Balladero, Smaal Tokk, Maja Keuc... in je ravno tako domač v najrazličnejših glasbenih stilih.

Skupno občudovanje brezmejne zapuščine countryja, americane in kvalitetne pop glasbe s čutnostjo večglasnega petja sta združila v projekt, ki je zares nastal iz brezmadežne ljubezni do glasbe.

Anine pesmi iz preteklih nekaj let raziskujejo kotičke človeške duše, njena stanja sreče in nesreče, hrepenenja, samote, zvestobe, ljubezni, odpuščanja, notranjega miru. Govorijo o samospoštovanju, odnosu do soljudi in narave, čuječnosti, o življenju tukaj in zdaj. Še posebej častijo naravo, ki čisti, zdravi in daje moč ter odgovore na pomembna življenjska vprašanja.

V živo ANA razširja svojo zasedbo s Potniki, s katerimi sta Ana in Enos prehodila del svoje pretekle ter sedanje glasbene poti:

  • Danijel Bogataj (Fed Horses, Žan Serčič, Severa Gjurin...) – volina, kitara, spremljevalni vokal
  • Martin Lunder (Balladero, Andraž Hribar, Los Ventilos,...) – kitara, spremljevalni vokal
  • Tomaž Repinc (Rok 'n' Band, Marko Vozelj) – bas, spremljevalni vokal

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran