radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Veseli Svatje so stalnica narodno-zabavne scene že vse od leta 2005. Leto 2023 je za njih prelomnica, saj praznujejo glasbeno polnoletnost. Z željo po izvajanju kvalitetne glasbe so v svoji karieri nanizali kar nekaj zmag na različnih festivalih, ustvarili več uspešnic, ki so jih ljudje vzeli za svoje in igrali na odrih po vsej Sloveniji. Ustvarili so si svoj značilen zven, harmoniko približali mladim, vendar to še zdaleč ni vse.

veseli svatje

(Foto: Žan Zajc, Innea studio)

Še naprej bomo delali kvalitetno in se trudili, da naša glasba doseže čim več ljudi,

povedo Veseli svatje.

Veseli svatje je ena prvih Avsenikovih polk, ki je bila članom od nekdaj pri srcu. Temperamentna, radoživa in energična polka najbolje opiše člane prepoznavnega kvinteta.

Vilko in Slavko Avsenik sta harmoniko in slovensko glasbo ponesla v svet. Njihovo igranje, disciplina in trdo delo so lahko vzor čisto vsakemu glasbeniku in ponosni smo, da lahko vsaj del bogate Avsenikove dediščine vedno nosimo s seboj,

so povedali Veseli svatje.

Trendi se hitro spreminjajo, moraš jim slediti

Vsak trend, tudi harmonika ima svoje vzpone in padce. Trenutno je narodno-zabavna glasba spet na vrhuncu. Mladi ponovno hodijo na veselice, pred kratkim je bila polka prvič v zgodovini več kot en mesec prva na trendingu na portalu YouTube. Veseli smo, da tudi naše skladbe prepevajo vse generacije. Dejstvo je, da se Svatje že od začetka trudimo, da bi glasbo, v kar največji meri predvsem slovensko, približali tudi mladim. Naša glasba je imela s pomočjo avtorja Matjaža Vlašiča vedno pridih mladostne energije in ravno to je tisto, kar nas je že od samega začetka razlikovalo od ostalih ansamblov – ustvarili smo si svoj zven in stil, na kar smo poleg tega, da naše pesmi prepevajo vse generacije najbolj ponosni. Seveda pa poleg naših polk in valčkov prepoznavnost dviguje naša pevka Anita – Štajerka je špricerja navajena, zato je jasno, da se je v novi pesmi hitro našla.

O skladbi in videospotu:

Ker ni nobena skrivnost, da je špricer kralj vsake slovenske veselice in ker vemo, da je to legendarna osvežilna pijača za katero potrebujete le dve sestavini - vino in mineralno vodo. Sicer se klasični pije v 2 dl kozarcih, mi pa prisegamo kar na liter-liter, saj se lepše porazdeli med pet fantov in eno dekle, ki se z glasbo razdajamo že polnoletnih 18 let,

so ob izidu spota zaupali člani ansambla.

Avtorska ekipa je tokrat prvič v celoti sestavljena iz članov ansambla, na kar so fantje in dekle zelo ponosni. Glasba je prispeval David Bevc Dado, besedilo David Bevc Dado in Blaž Šenk, aranžma pa Primož Rečnik.

O Veselih svatih:
Gorenjsko-štajerska naveza z imenom Veseli Svatje je narodnozabavni ansambel, katerega začetki segajo v leto 2005. Ansambel sestavljajo prikupno dekle, ki sliši na ime Anita Kadenšek ter pet fantov: Blaž Šenk, Denis Dečman, David Bevc, Aleš Rola in Primož Rečnik. Zadali so si en sam cilj: s kvalitetnim izvajanjem in ljubeznijo do slovenske narodno-zabavne in zabavne glasbe, predvsem pa s svojo energijo in iskrenim odnosom, razveseljevati ljudi ter osvojiti srca vseh, ki jim glasba pomeni razvedrilo.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran