radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Ansambel Refren je nedavno predstavil peto avtorsko skladbo, polko z naslovom "Če vedel bi". Melodijo za skladbo je ustvarila Anja Zorjan, besedilo je dodala njena sestra Jasmina Zorjan, aranžma pa sta skupaj ustvarila Aljaž Zlodej in Anja Zorjan.

refren

Upamo, da bo poslušalcem naša skladba, za katero smo pod taktirko našega Aljaža (snemanje in montaža) posneli tudi videospot. Za ličenje sta poskrbeli Aljaževa mama Matejka Zlodej in Anja Mikša. Slednja je poskrbela tudi za Anjino frizuro. Za pomoč pri snemanju se zahvaljujemo tudi Aljaževi punci Rebeki Koradej. V videospotu je v glavni vlogi nastopila Aljaževa sestra Tjaša. Priča smo lahko tudi lepi lokaciji snemanja, tako so glavni kadri posneti v Vista Parku ob Velenjskem jezeru.

Refrenovci pojemo in igramo že 9. Leto, v tej postavi, torej od leta 2021. Člani ansambla smo: David Šalamun, Anja Zorjan in Aljaž Zlodej. Prihajamo s štajerskega konca Slovenije. Vsi člani smo multiinstrumentalisti, zato radi poprimemo za različne instrumente, kar dokažemo tudi na naših nastopih. Vsak član aktivno igra vsaj 4 instrumente.

Kot zanimivost lahko povemo, da smo vsi v osnovi harmonikarji, in sicer sta se David in Anja učila klavirsko, Aljaž pa diatonično harmoniko. Ostalih instrumentov smo se naučili sami. Na naših igranjih se predstavimo kot klasični trio z večglasnim petjem, za "pravi ton" pa poskrbi Anja, ko zatrobi v svoj bariton.

Pesem govori o najstniški zaljubljenosti dekleta, ki z raznoraznimi namigi skuša osvojiti fanta. Z upanjem jo navdaja misel, da pa ta le nekaj čuti do nje. Sprašuje se kaj bi bilo, če bi vedel za njene sanje … Da bi ji vračal enaka čustva, da bi vedel, da ona do njega čuti več kot le prijateljstvo.

Naše misli že uhajajo v leto 2024, ko bomo praznovali svojih 10 let delovanja. Ker smo zagnani, predvsem pa v glasbi uživamo, seveda že načrtujemo tudi nove skladbe.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran