radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Tokrat je združil moči z izjemnim kitaristom Teom Collorijem, s katerim je skladbo predstavil na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca.

zigan krajncan

(Foto: Vida Habjanič)

Žigan je rojen performer in se na odru hitro počuti kot doma. To je zopet dokazal s svojim sobotnim nastopom na MMS, ko je občinstvo očaral s svojo sproščeno in edinstveno glasbeno točko. Kot pove sam:

Na odru sem se počutil super! Najboljša stran festivala je sigurno, da je možno izvajati skladbo v živo z bendom. Super smo se povezali z glasbeniki iz benda. Kot plesalcu mi veliko pomeni dober groove in ritem. Maksimalno so dali od sebe za našo skladbo "Jadra". Tudi na predstavitvenih večerih, kjer smo skupaj naredili Reggae priredbo prve zmagovalne skladbe Melodij morja in sonca "Nasmeh poletnih dni" (Moni Kovačič), je bilo simpatično.

Čutiti je bilo tudi prijateljsko energijo med Žiganom in Teom. Da imata veliko skupnega, potrdi tudi Žigan:

S Teom je res super igrat, ker "brat" igra z dušo. Oba sva intuitivna glasbenika, ki se na odru prepustiva trenutku. Občutek na odru je bil res pristen. Se že pogovarjava o nadaljnjem sodelovanju.

Skladba Jadra je poklon poletju, jadranju in dobrim idejam. Kot pojasni Žigan, besedilo temelji na izkušnjah:

Pri besedilu, ki ga je napisal Rudi Zaman, čutim, da prihaja iz pravih izkušenj jadranja. Rudi Zaman je pesnik, jadralec in direktor založbe Didakta. Obstaja tudi zelo lep dokumentarni film o njegovi poti (na RTV SLO).

Jaz pa imam največ izkušenj jadranja po svetu idej, zamisli ... na primer, ko sedim nekje na samem na plaži, gledam obzorje, glava je popolnoma prazna, potem pa kar naenkrat, ne vem, od kje, pride neka ideja: slika, gib, melodija, občutek, ... počutim se kot ribič, ki lovi ideje na plaži. Idejo potem lahko izpustim ali pa se v njo poglobim, jih združujem med seboj itd. Zame to predstavlja nekakšno meditacijo.

Pomembno vlogo pri nastanku skladbe pa ima tudi Žiganov oče – skladatelj Lojze Krajnčan, ki je poskrbel za glasbeno podobo pesmi.

Vse pohvale očetu Lojzetu, ki je skladbo napisal, to medgeneracijsko sodelovanje mi je res v veselje, ogromno se naučim,

sodelovanje z očetom opiše Žigan.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran