radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Ansambel Andreja Bajuka prihaja iz Bele krajine. Prihodnje leto bodo praznovali že 25. obletnico delovanja in ustvarjanja na slovenski narodno-zabavni sceni. Ljubitelje narodno-zabavne glasbe bodo povabili na 2 koncerta in razveselili z novo zgoščenko, na kateri bo deset skladb, pet novih in pet malo starejših, ki so se med ljubitelji narodno-zabavne glasbe najbolj prijela: "Moj domači kruh", "Obriši solze", "Verjamem v ljubezen", "Kje so veselice" in "Pri stari zidanici". To bo že peti CD ansambla.

Andrej Bajuk (vodja ansambla, harmonika, klaviature, vokal), Simon Bajuk (bas kitara, bariton, vokal), Nejc Prijanovič (kitara, vokal) in pevka Ingrid Kralj, ki se je ansamblu pridružila v letu 2022, so s pripravami na jubilej že pričeli. Skupaj z zvestim občinstvom želijo ustvariti nepozaben večer glasbe, veselja in druženja, ki ga bodo vsi še dolgo pomnili ter ga obogatiti z novimi vižami.

andrej bajuk 1

Ansambel Andreja Bajuka je eden izmed redkih ansamblov oz. edini z območja Bele krajine, ki ustvarja za zgodovino slovenske narodno-zabavne glasbe. V koronskem času so posneli kar deset skladb, nekaj avtorskih in nekaj priredb, zanje pa posneli tudi videospote. S skladbo "Skrite božične želje" so decembra lani vsem zaželeli veliko lepih trenutkov in dobre volje. Na dan mučenikov, 10. marca letos, pa je izšla njihova nova zgoščenka z naslovom "Verjamem v ljubezen", ki so jo predstavili na dveh popolnoma razprodanih koncertih. Naslovili so jo z istoimensko polko, s katero so uspešno nastopili na 53. festivalu NZG Ptuj 2022. Na njej je deset novih skladb, ki so jih večinoma predstavili na festivalih na Ptuju, Vurbergu in Oplotnici leta 2021 in 2022.

Letošnje leto bo za ansambel Andreja Bajuka izredno delovno. Že marca so imeli zaseden skoraj vse termine. Čakata jih tudi dve gostovanji na tujem, potovali bodo v Kanado in na Švedsko. Letošnje leto so se že udeležili festivala na Vurberku in se predstavili z avtorsko pesmijo.

andrej bajuk 2

Letos jih pa bomo tudi slišali na ptujskem festivalu narodno-zabavne glasbe. To bo že njihov tretji zaporedni nastop na najstarejšem slovenskem festivalu narodno-zabavne glasbe. Prvič so se na njem predstavili leta 2021. Zapeli in zaigrali bodo tekmovalno skladbo "Zaradi tebe", ta valček bo na festivalu zazvenel drugače od ostalih ansamblov, saj je Andrej med aranžiranjem pesmi dodal še tamburico in tako pesem zveni še bolj čustveno. Pesem "Zaradi tebe" je avtorsko delo Andreja Bajuka in Mateja Trstenjaka.

Za pesem lahko že glasujete in sicer na tej povezavi: https://radioptuj.svet24.si/lestvica/festival-nzg-ptuj-2023

Ansambel Andreja Bajuka, ki je v zadnjih letih zelo aktiven na področju ustvarjanja, se približuje 25. obletnici delovanja, zato lahko od njih pričakujemo še veliko novosti.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran