radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Skupina Firbci so zmagovalci 54. Ptujskega festival, ki je bil v petek, 01.09.2023 pred mestno hišo na Ptuju. Na festivalu so prejeli 1. nagrado občinstva in nagrado za najboljšo trio zasedbo. Predstavili so se z novo hitro polko "Pleši", katere avtor besedila in melodije ter priredbe je Rok Švab. Denarno nagrado so zmagovalci namenili vsem žrtvam poplav.

firbci 1

firbci 2

Firbci so med drugim povedali:

Nova polka "Pleši" je najhitrejša polka Firbcev. Odločili smo se, da polko želimo predstaviti čimbolj občinstvu domače glasbe, ki uživa v ritmu polke. Ravno Ptujski festival je zelo dobra priložnost. Polka kliče po poletju in vročih veselicah polnih prikupnih plesalk . Firbci obožujemo veselice in poletje, ker je za nas najljubši letni čas. Zmaga na festivalu je bila za nas čisto presenečenje, saj smo šli na festival z nobenimi pričakovanji. Hvala vam vsem, ki nas podpirate. Obljubljamo še veliko novih pesmi in dobrih žurov.

Štiričlansko fantovsko zasedbo združuje ljubezen do glasbe in domovine, do slovenske besede in ohranjanja pristne slovenske domače glasbe, s kančkom pridiha sodobnega časa. V slovenski glasbeni prostor želijo vnesti malo drugačno glasbo, kot je običajna narodnozabavna. Želijo ustvarjati glasbo za generacijo "Firbcev", s katerimi bi radi žurali dolge noči na norih zabavah po Sloveniji.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran