radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Družini Menart Records se je pridružil Miha Peskar, nadobudni glasbenik, ki svojo nalezljivo dobro voljo že desetletja širi med svoje poslušalce – tako sam s svojo spremljevalno skupino The Sandy's, kot tudi del spremljevalnih bandov raznih slovenskih glasbenikov, kot so Challe Salle, Miki Vlahovič, Nuša Derenda, Rock'n'band in mnogi drugi. A danes je čas, da ga spoznamo kot solo izvajalca! Danes se nam Miha Peskar predstavlja "Po domače".

miha preskar

(Foto: Jan Kržič)

Miha Peskar v glasbenem svetu nikakor ni novo ime, saj smo ga kot člana raznih spremljevalnih skupin lahko videli ob boku velikih slovenskih glasbenih imen. V zadnjih dveh letih se je prekajeni glasbeni maček vseeno preizkusil v novi vlogi, kot solo izvajalec, in tako izdal že 3 avtorske skladbe: 'Na pol poti nazaj' (v sodelovanju s Tanjo Žagar), 'Noč in dan' (v sodelovanju z Daretom Kavričem) in 'Odreši me'. Danes med ljudi pošilja že četrto, tokrat z naslovom 'Po domače'.

Čeprav bi na podlagi naslova marsikdo kaj hitro skladbo umestil med narodno zabavne viže, ta v resnici ponuja nalezljivo pop melodijo, v kateri se med vrsticami skriva pomembno sporočilo:

Trend našega časa je vedno večje rivalstvo med moškimi in ženskami. Ja, tekmovalnost je lahko pozitivna, če jo znamo pravilno kanalizirati, a prevečkrat je vse prej, kot to. Nepotrebna nesoglasja, pikolovstvo, obtoževanja … kot da je kaj sramotnega v tem, da smo si različni. Moški smo boljši v enih stvareh, ženske v drugih, skupaj pa delamo popolno celoto. Zdi se mi, da so včasih določene zadeve imeli bolje razdelan, čeprav, seveda, nikoli ni idealno. Vsem nam je podarjen nek določen, zame prekratek, čas na tem svetu … mar ni bolje, da tega preživimo z manj stresa – enostavno bolj po domače,

razloži Miha.

Nova skladba 'Po domače' je tokrat nastala v sodelovanju s priznanim producentom Alešom Zibelnikom, med drugim članom skupine Sopranos, s katerim pa ju je povezal skupni prijatelj.

Gre za najino prvo sodelovanje, a zagotovo ne zadnje. Rad delam z ljudmi, ki so tako rečeno 'za fore' in to Aleš vsekakor je. Nenazadnje delamo glasbo z namenom, da se širi dobra volja in če se pri snemanju zabavamo mi, se kasneje ob poslušanju zabavajo tudi poslušalci.

O videospotu:
Skladbo je Miha pospremil tudi z video zgodbo, v kateri pa lahko tokrat vidimo tudi letošnjo Miss Earth Slovenije, Moniko Čavlović. Videospot so z ekipo v celoti posneli v zalivu v okolici Pule, kamor tudi sam rad zahaja, zahvaljujoč prijatelju Roku pa so del kadrov lahko posneli tudi na barki.

V videu se za vsakega najde kakšno razvedrilo – z Igorjem skrbiva za tisto navihano 'simpatiko', Monika pa ponudi moški publiki še zadnji bombonček,

pravi Miha Peskar

Da skladba med poslušalci resnično sproža val dobre volje, je dokazala tudi ekipa s sosednje barke, ki je z njimi med snemanjem tudi zaplesala.

Če ste pozorni, jih zasledite v enem o kadrov … sicer zamegljene, ker vseeno nočemo sprožiti kakšnih mednarodnih sankcij,

še smeje doda.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran