radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Neisho je kot glasbenico težko opisati zgolj z eno besedo. Pevka, avtorica, aranžerka, pianistka … pa še nismo vsega zajeli. Z novo skladbo 'Lepe besede', ki sta jo napisali skupaj z učenko Kajo Velkaverh, in je izšla na lani izdanem albumu Dvigam jadra, vsestranska glasbenica za 20. 10. 2023 napoveduje koncert v Cankarjevem domu. Na odru se ji bodo pridružili Big band orkestra Slovenske vojske pod vodstvom Rudolfa Strnada, Hamo in Uroš Perić.

neisha

(Foto: Klemen Ceglar)

Neisha o "Lepih besedah":

Pesem sva spisali skupaj z mojo učenko Kajo Velkaverh, ki je več kot očitno podedovala talent od dedka Dušana Velkaverha, slavnega tekstopisca. Nato sem napisala še aranžma, končno produkcijsko podobo pa je pesem dobila znotraj albuma Dvigam jadra. Res je nalezljivo všečna, pa še v ritmu valčka. Tak, 'šlager z jajci', ravno prav posladkana in v besedilu ravno prav krvavo resnična ter grenkobno prizemljena. Za piko na i slikanju s kontrasti, kar najraje počnem, pa je čez violinski revijski aranžma dodan še konkreten kitarski solo. Tudi videospot se mi zdi, da izjemno lepo ujame atmosfero pesmi. Mislim, da sva se z režiserko Vito Orehek odlično ujeli v estetskem smislu in v ideji, da je pesem v ritmu valčka več kot primerna za dinamičen ples ter zgodbo dveh zaljubljencev. Glavno vlogo v videu je prevzel plesni par, ki ponese zgodbo v mojo mladost. Prekrasna Martina Plohl (profesionalna plesalka, koreografinja, mentorica- Plesni studio Plohl in sodnica) in Arnej Ivkovič (profesionalen plesalec, koreograf, radijski voditelj, maneken) sta vrhunsko odplesala, jaz sem se pa vmes prav ležerno in damsko odpočila za šankom, na kavču in za klavirjem.

Kaja Velkaverh o ustvarjanju z Neisho:

Sebe najprej vidim kot pesnico. Veliko mi pomenijo kvalitetna poetična besedila, ki me poosebijo, ki rišejo in dopolnjujejo moja čustva. Kakšen le bi bil torej začetek “lepih besed”, če ne s poezijo? Po končanem tekstu, začnem besedilu upihovati še življenje, melodijo. Tako sem se nekega dne s svojim tekstom, zametkom melodije in odštekano vizijo, odpeljala h Neži, da v skupnem ustvarjalnem procesu pesem dokončava.

Videospot, v katerem nastopita vrhunska plesalca Martina Plohl in Arnej Ivkovič (širši javnosti znana iz šova Zvezde plešejo), je režirala Vita Orehek.

Martina o snemanju:

Zame je bila to nekoliko nova izkušnja,saj smo snemali ponoči,vendar je bila ekipa tako čudovita, da na utrujenost nismo niti pomislili. Pesem nosi v sebi prefinjeno eleganco skrivnostne ljubezni zamrznjene v večnost.

Arnej o snemanju:

Z Martino sva že večkrat sodelovala in toliko se že poznava, da v trenutku veva, kaj storiti oz. ustvariti. Samo snemanje spota je bilo izredno zabavno, pozitivna energija je bila v vsakem kotičku prečudovitega prostora. Hvaležen sem Neishi, da mi je dala ponovno priložnost, da počnem točno to, kar imam najraje – plešem na čudovito glasbo, nastopam pred kamero in hkrati ustvarjam nekaj lepega, kar bo ostalo za zmeraj.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran