radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Po energični "Živim za vsak dan", v kateri je nepremagljiva Rebeka Dremelj slavila življenje, danes ta z novo skladbo "Nekoč daleč nekje" ponuja roko vsem, ki se soočajo z bolečo izgubo najdražjih.

To je najlepša in najbolj čutna pesem, ki sem jo po "Le za kratek čas" kadarkoli izdala,

pove Rebeka.

rebeka dremelj

(Foto: Marja Bizjak Ažman)

"Nekoč daleč nekje, se bova objeta smejala, a do takrat ti rečem le hvala" v svoji novi skladbi prepeva Rebeka Dremelj. Medtem ko je maja v zadnji "Živim za vsak dan" slavila življenje, tokrat svojo roko ponuja vsem, ki se soočajo z bolečino izgube.

Mislim, da je to tema, o kateri se premalo pogovarjamo. Izguba ljubljenih oseb je izjemno težka, žalovanje pa dolgotrajen proces. Takrat se srečamo s težkimi čustvi, ki jih je težko predelat. Bolečina, žalost, obup, osamljenost, jeza, obtoževanje … lahko nas popolno prevzamejo. Sama sem vedno uteho med drugim našla v glasbi in mislim, da nisem edina,

razloži in doda, da upa, da nova skladba tako pride do vseh, ki jo potrebujejo:

Njen namen je, da poslušalcu nudi oporo pri žalovanju, ga vsaj malce potolaži, mu da upanje.

Pesem na prvi pogled resda govori o slovesu, a predaja še eno pomembno sporočilo – vsi smo minljivi in ravno zaradi tega je treba čas, ki ga imamo izkoristiti v polnosti.

Do svoje bolezni sem tudi sama nase gledala kot na nedotakljivo, resnično nepremagljivo. Takrat me je "streznilo". Kot vsi, sem tudi jaz minljiva. Cenim ves čas, ki mi je dan in svojim najdražjim redno povem, da jih imam rada.

Čeprav tematika ni lahkota, skladba kot celota odraža veliko topline, ki se bo dotaknila marsikaterega srca. Močno besedilo s premišljeno glasbeno podlago in čutno interpretacijo. Pesem je tudi tokrat delo odličnega Roka Lunačka, pod aranžma in končno produkcijo pa se podpisuje Niko Kostanjevec.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran