radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Glasbena, TV in modna ikona, Anja Rupel, ki ni nikoli zares nikamor odšla, se vrača na glasbeno sceno z novo skladbo "Srce že ve", s katero napoveduje nov album in koncertno reaktivacijo.

Skladba "Srce že ve", je ljubezenska, pa tudi čisto življenjska, saj govori o tem, da marsikatero nesrečno izkušnjo, ali ljubezen, v življenju lahko sčasoma predelaš, preboliš in se ponovno postaviš na noge in živiš naprej,

pove prekaljena izkušena pevka in nagrajevana avtorica glasbenih besedil, ki je kot gostja petkovega koncerta skupine Flirrt, kjer je zapela "Jutranji striptiz" in "Lep je dan", dokazala, da je še vedno izjemna odrska performerka.

Skladba "Srce že ve" napoveduje tudi nov album osveženih verzij Anjinih največjih hitov, ki ga je med koronskim premorom ustvarila z Alešem Klinarjem in Miho Goršetom (producent Nine Pušlar, vodja Diamantov v šovu V petek zvečer) - tem pa bo dodanih tudi nekaj čisto novih pesmi.

anja rupel

(Foto: Rok Breznik)

Videospot "Srce že ve" so pod taktirko režiserja Roka Breznika posneli v Trstu.

Izkoristili smo enega zadnjih letošnjih vročih večerov in spot posneli gverilsko, z majhno ekipo: režiser, asistentka in moja prijateljica, ki je pomagala pri oblačilih,

pove pevka, ki pri ustvarjanju očitno še vedno stavi na uporniško spontanost, iznajdljivost in naredi (skoraj) sam pristop.

Kadre in interierje smo iskali sproti, če nam je bilo kaj všeč, smo se ustavili in snemali ... Ker je bil Trst poln ljudi, smo bili kar atrakcija in ko smo snemali pri vrtiljaku, ki so ga ravno zaprli, je bila lastnica tako prijazna, da je samo za nas prižgala lučke ...

In zakaj je izbrala ravno Trst?

Ker sem hotela, da ima spot malo velemestnega pridiha in je bila Ljubljana že večkrat uporabljena v spotih. Najbližji lokaciji sta bili Zagreb ali Trst in odločila sem se za Trst, ki ga dobro poznam, saj je mamina sestra do smrti živela tam in smo jo redno obiskovali, poleg tega je moj oče eno leto igral v tržaški operni hiši. Skratka, Trst je navdušil tudi režiserja Roka in njegovo asistentko, ki pa sta ga obiskala prvič.

Če za koga oznaka pop ikona ne zveni pretenciozno, je to Anja. Jugoslavijo je osvojila z Videosexom in za večno ostala v analih zapisana kot seksi mačka novovalovske scene. V Sloveniji je ob glasbeni zaznamovala tudi medijsko sceno: še vedno je glasbena urednica in glas prvega programa Radia Slovenija, na Pop TV je bila obraz oddaj Pop Party in Zvezde Pojejo (s Petrom Polesom) za Videogrom, ki ga je vodila s Perom Lovšinom, pa je prejela tudi viktorja.

Temu delajo družbo tri glasbene nagrade zlati petelin, priznanje za najlepše oblečeno Slovenko, kup festivalskih nagrad in tudi nominacija za Slovenko leta. Ob svojih skladbah je z glasbenim in življenjskim sopotnikom Alešem Klinarjem ustvarila tudi kup hitov za Alenko Godec, Nuško Drašček, Nušo Derendo, Rebeko Dremelj, Samuela Lucasa ...

Anja je še vedno priljubljena tudi v širši regiji. Lani sta z Zoranom Predinom nastopila v veliki dvorani Lisinski v Zagrebu pa tudi v srbski prestolnici, kjer bo že čez nekaj dni sodelovala na Beograjskem tednu mode.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran