radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

hellcats

Hellcats so dosegle še en mejnik v svoji karieri. Kot prva slovenska skupina so namreč nastopile v londonskem klubu »100 Club«, ki je bil od svojega odprtja priča najpomembnejšim dosežkom britanskega in svetovnega rokenrola.

Tu so začeli nastopati The Sex Pistols in The Clash, tudi Stonesi so igrali notri in v novejšem času Oasis in Mettalica. Sedaj pa še naše promotorke težkokategornega rocka, ki so ta večer izkoristile tudi za promocijo novega singla z naslovom »Black Thunder«. Po njihovih besedah so bile presenečene in vesele, ker je toliko ljudi prišlo v njihovih majicah in druženje s poslušalci ter podpisovanje cdjev je trajalo do zaprtja kluba.

Da bi bil večer popoln so si oder delile s Clamom Burkeom, bobnarjem legendarne skupine Blondie, ki je na drugi strani luže, v ZDA, prav tako utirala pot novi veji v rock glasbi in bila leta 2006 sprejeta v Dvorano slavnih v rock glasbi. Na tem mestu tudi »slavna« anekdota iz dogajanja po koncertu. Clam je želel obiskati punce v klubu, kjer so organizatorji organizirali srečanje po koncertu toda pedantni Angleži ga niso ga spustili notri, ker je bila ura preko zapiralnega čas. No gospod je šel potem pač v klub za slavne in se kasneje srečal s puncami v predverju njihovega hotela kjer so kramljali še dolgo v noč. Potrebno je omeniti še, da so kot predskupina nastopili mladi The Molotovs, ki jim tamkajšnji delavci v glasbi napovedujejo svetlo prihodnost.

Hellcats so do sedaj nastopile na turnejah po Nemčiji, Rusiji, Italiji in v prejšnjem letu tudi v Angliji. Tudi takrat so nastopile v tako eminentnih koncertnih dvoranah kot je O2 Islington Arena ter Majestic Theathre v Darlingtonu.

Na začetku smo omenili novo skladbo Black Thunder, seveda bodo punce kmalu predstavile tudi slovensko različico z naslovom Črna burja. Ki vedno zapiha v tem času…

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran