radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Ansambel Fantje spod Šilentabra predstavljajo novo skladbo z naslovom "Domači zvon", katere avtor je prekaljeni glasbeni maček Rok Švab, s katerim ansambel sodeluje že od samega začetka. Fantje se v skladbi vračajo k zvenu in harmonijam, ki so temelj slovenske narodnozabavne glasbe.

fantje spod silentabra

Rok Švaba nam je ob tem povedal:

Pesem "Domači zvon" je nastala po moji resnični zgodbi. Po 12 letih "romanja po svetu" sem se vrnil v moj domači kraj Novo Cerkev, kjer mi vsako jutro, vsak opoldan in vsak večer poje najlepšo melodijo zvon v naši župnijski cerkvi Sv. Lenarta.

Ta nepozabna melodija me spremlja že od rojstva. Vedno, ko jo zaslišim, mi prebuja prijetne spomine. Ta melodija in zven domačega zvona sta se zasidrala globoko v moje srce.

Pesem "Domači zvon" sem zaupal ansamblu Fantje spod Šilentabra, ki so jo čutno in ubrano zapeli. Bravo, fantje!

Harmonikar in vodje ansambla Davida Penka pa je še dodal:

Narodna muzika je sicer preprosta glasba, ampak smo že večkrat prišli do točke, kjer je bilo najbolj enostavne stvari najtežje zaigrati in zapeti. Te začetniške težave smo prebrodili in sedaj poskušamo tudi avtorske pesmi čimbolj prilagoditi ljudskemu zvenu.

Z novo skladbo napovedujemo naš glasbeni prvenec, torej prvi album, ki prav tako nosi naslov "Domači zvon". Na njem je 18 skladb, med njimi tudi take, ki jih poslušalci že poznate, nekaj bo pa tudi novih. Album boste lahko najprej kupili 2. decembra na našem že tradicionalnem koncertu v Pivki, v Športni dvorani Skala. Koncert z naslovom "KU PRIDE MIKLAVŽ" se bo začel ob 19.00 uri. Vsi od blizu in daleč prav lepo vabljeni v Pivko.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran