radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

I.C.E., band z markantno Renato Mohorič v ospredju, ki si je svojo pot v glasbeni svet utrl v začetku novega tisočletja, je letos marca izdal svoj tretji album 'Brez napak' in obeležil 18 let delovanja. Skladbe, kot so 'Kar te dela živega', 'Nepopisan list', 'Flow', 'A še verjamemo' in druge s svežega albuma, redno polnijo radijski eter pri nas, Ajse pa so ponovno vrnile na zemljevid slovenskega rocka.

ice

I.C.E. danes predstavljajo novo skladbo z albuma 'Brez napak'. Plesna rock skladba 'Vikend' govori o navdušenju, ki ga navadno občutimo pred iztekom delovnega tedna, ko se naše telo in možgani običajno začnejo pripravljati na izklop, ko lahko pozabimo na vsakdanje skrbi in obveznosti ter se prepustimo zabavi in glasbi. Ja, I.C.E. tokrat “pojejo” slavo vikendu! In prihajajoči decembrski vikendi bodo verjetno še bolj divji, predpraznične noči pa bodo trajale še dlje. Prepustite se jim!

I.C.E. so skladbo 'Vikend' opremili tudi z videospotom. Sestavili so ga iz posnetkov njihovega koncerta ob izidu albuma, ki so ga odigrali pred polnim Orto barom. Njihovo energijo je na kamero ujel Vasja Humar

I.C.E. so skupaj že od leta 2005. Po nekaj 'kadrovskih' spremembah skozi leta skupino danes sestavljajo Renata Mohorič (vokal), Tine Janžek (kitara), Matej Sušnik (kitara), Grega Robič (bas) in Tilen Miklavec (bobni). Tri leta po svojih prvih skupnih vajah so izdali prvenec 'Na liniji', na katerem so danes še vedno največji hiti banda 'Kje si zdaj', 'Na liniji', 'Sanjaj', 'Živim brez navodil' idr. Sledil je drugi album 'Tu je raj', ki je prinesel skladbe 'Spomni se', 'Stara gara', 'Cukr Pop' in druge. Oba albuma sta I.C.E. postavila na slovensko glasbeno sceno kot odličen pop rock band z izvrstno vokalistko v ospredju. I.C.E. so med obema albumoma obredli mnogo manjših, večjih in največjih slovenskih odrov (od nastopov na festivalih Pivo in Cvetje, Gora Rocka, Lent, Majske igre, Švic ... do solo koncertov v najbolj prepoznavnih klubih po Sloveniji), večkrat pa so obiskali tudi Nemčijo. V zadnjih letih so I.C.E. sicer ustvarjali skupaj ('Lahko bi bilo lepo', nastop na EMI), a nov zagon so pravzaprav dobili v zadnjih dveh letih, ko so skupaj sproščeno čarali v prostoru za vaje. Nastal je nov album, s katerim so se predstavili v zrelejši luči.

Na albumu 'Brez napak' je deset novih skladb, med njimi so štiri izšle kot single ('Kar te dela živega', 'Nepopisan list', 'Flow', 'A še verjamemo', danes še 'Vikend'. Ajsi so posneli žanrsko barvit in dinamičen album, čeprav so v ospredju še vedno kitare. Na albumu se klasični rock odpravi tudi v smer umazanega bluesa in indie rocka, slišimo pa lahko tudi funky disco ritem. Album je refleksija različnih čustvenih plati članov in odraz trenutnega družbenega dogajanja – na trenutek svetel, spet drugič temačen. Album je bil posnet v studiih Cosmosonic in Soundlab, besedila skladb je spisala Renata Mohorič, ostalo (glasbo, aranžma, produkcijo) pa so skladali, izpilili in posneli kot bend ob pomoči Mateja Gobca (koproducent in snemanje albuma). Za končen mix in mastering albuma je poskrbel Tine Janžek.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran