radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Slovensko-nemška pevka Amanda predstavlja novo pesem z naslovom "1000 poljubov". Za skladbo pravi, da je vesela in posebej primerna za razna praznovanja. Besedilo je nastalo izpod peresa Mateja Trstenjaka, pod glasbo se je podpisala sama, za aranžma je poskrbel Samo Jezovšek, za avdio produkcijo pa Sebastian Podlesnik. Skladba je izšla pod okriljem Založbe Trstenjak.

Amanda je z ekipo Provideo iz Murske Sobote posnela tudi videospot pri gostišču Smogavc, nekaj kadrov pa je bilo posnetih tudi v Prekmurju. V spotu je zaigral tudi njej mož, na kar je zelo ponosna.

Amanda Javernik (poročena Lipuš (2005)) se je rodila 28. julija 1972 v mestu Reutlingen v Nemčiji, kjer je preživela otroška in najstniška leta. Pri dvanajstih letih je postala članica kluba SKUD Triglav s sedežem v mestu Reutlingen, kjer je bilo včlanjenih približno 200 Slovencev. Zelo jo je navdušila glasba in začela se je učiti solo petja ter igrati na harmoniko. S sestrično Klavdijo Pečovnik, Renato Baškovec in Tanjo Lajh je pri štirinajstih letih (leta 1986) ustanovila ansambel Die Schwalben (slovensko Lastovke). Nastopale so na različnih proslavah v Nemčiji, katere je takrat organiziral predvsem SKUD Triglav. Nastopile so tudi v Cankarjevem domu v Sloveniji. Po dveh letih sta ansambel zapustili Renata in Tanja, Amanda in Klavdija pa sta glasbeno pot nadaljevali pod istim imenom sami ter začeli snemati svoje pesmi. Po zaslugi dobrih managerjev sta postajali vedno bolj prepoznavni. Sledili so številni televizijski nastopi, kot so Musikantenstadl, Grand Prix der Volksmusik v Švici, snemanje televizijske oddaje Marianne und Michael v Piranu… Izdali sta dva albuma ter tri maxi single zgoščenke. Leta 1999 se je Amanda zaradi fanta preselila v Slovenijo, natančneje v Oplotnico ter s tem končala glasbeno pot dueta Die Schwalben. Sestrična Klavdija je ostala v Nemčiji ter začela prepevati v drugih skupinah. Istega leta je Amanda ustanovila nov duet s prijateljico Lidijo Sadek iz Zreč. Sledili so številni nastopi, kot so Slakov koncert, Raketa pod kozolcem, Ježek show, SLO 1, TV 3, POP TV… Leta 2000 sta izdali zgoščenko »Iskra v mojem srcu«, kjer se nahaja deset pesmi. Najuspešnejše so bile »Otroški dnevi«, »Polka iz Slovenije« ter »Ljubi se mi«. Duet Lidija & Amanda je deloval do leta 2003, ko je Amanda rodila dvojčka Jana in Žana ter se posvetila družini. Še naprej pa je rada zapela na kakšnem praznovanju. Zadnja leta je bila aktivna kot pevka pri raznih ansamblih v Avstriji. Leta 2019 se je podala na solistično glasbeno pot ter se predstavila na koncertno-televizijskem koncertu Moč glasbe nas združuje, kjer je s pesmijo »Če ljubezen je kakor cvet« naletela na odličen odziv.

amanda

Diskografija:

Kasete:

 • 1995 – Ein bißchen Glück (Die Schwalben)

Zgoščenke:

 • 1995 - Ein bißchen Glück (Die Schwalben)
 • 1997 – Was von Herzen kommt (Die Schwalben)
 • 2000 – Iskra v mojem srcu (Lidija & Amanda)

Maxi Single:

 • 1996 – Dieser Zirkus mit den Männern (Die Schwalben)
 • 1997 – Was von Herzen kommt (Die Schwalben)
 • 1998 – Jede Menge Zärtlichkeit (Die Schwalben)

Pesmi, ki niso bile izdane na nobenem albumu (neizdane, festivalske, kompilacijske):

 • 2017 – Heute ist mein Tag
 • 2019 – Daj, zaplešiva (neizdano)
 • 2019 – Če ljubezen je kakor cvet
 • 2020 – Ti, edino ti
 • 2021 – Prijatelji
 • 2023 – 1000 poljubov


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran