radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Franc Rajšp je tekmovalec letošnjega 10. resničnostnega šova Kmetija, ki je v oddaji zdržal vse do polfinala in se na koncu boril tudi za finale.

Ker se želi predstaviti celotni Sloveniji, se je pojavil tudi v oddaji Slovenija ima talent, sedaj pa ljubiteljem glasbe in humorja predstavlja novo skladbo "Miška mala".

franc rajsp

(Foto: Jure Šadl)

Pesem je nastala na željo Franca Rajšpa, pri izvedbi pa so se mu pridružili Razigrani, ki so skorajda njegovi sosedi.

Naslov Miška mala izvira iz dogodka, ko se je Franc pred leti znašel na odru zraven takratnega predsednika g. Pahorja in v mikrofon izgovoril "Ajmo, pleši miška mala" ter s tem obudil misel na predsednikov znamenit stavek.

O snemanju s Francem je Rene, vodja Razigranih povedal:

Izjemno smo veseli, da smo lahko ustvarjali skupaj s Francem, ki je res pravi Veseljak. Čeprav smo imeli slaba dva meseca za pripravo celotnega projekta, smo se vsi zelo angažirali, tudi Matej iz založbe Trstenjak, ki nas je vodil skozi celoten projekt.

Avtor besedila je Matej Trstenjak, melodijo sta prispevala Primož Ilovar in Nejc Tratnjek, za aranžma pa je poskrbel kar član Razigranih, kitarist Uroš Dukarič.

Končno audio podobo je pesem dobila v studiu Old house production, pri producentu Nejcu Tratnjeku, za video podobo pa so se fantje obrnili na produkcijo Prizmatory. Pesem je izdana pri založbi Trstenjak.

Ker je Franc vešč kmečkih opravil, se je snemanje videospota odvilo na kmetiji Krajnc, v Ročici, ki pa je malo večja od njegove, saj se je tako lahko posnelo več zanimivih kadrov. Da je videospot bil popoln, so k sodelovanju povabili še Adrijano Herga, saj brez ženske seveda ni pravega kmeta in kmetije.


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran